Bijgewerkt: 18 april 2024

AVA vragen over de motie Jongeren in Kronenburg

Nieuws ->

Bron: Actief voor Amstelveen
13-02-2022

Michel Becker de fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen gaat op woensdag 16 februari 2022 tijdens de raadsvergadering mondelinge vragen stellen over de uitvoering van de motie Jongeren in Kronenburg. Het gaat hierover. Met alleen Groen links en de SP tegen, heeft de gemeenteraad op 7 juni 2021 in meerderheid de door AVA geïnitieerde motie “Jongeren in Kronenburg” aangenomen.

Aangezien het tot dusverre nog niet gelukt is passende woningen te realiseren voor startende studerende jongeren in Amstelveen, kan de uitvoering van deze motie bijdragen om een deel van dit probleem op te lossen. Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Uilenstede-Kronenburg, gaat uit van de realisatie van 2.500 studentenwoningen in de sociale sfeer. Uit de stukken van het bestemmingsplan blijkt dat niet alleen studenten die universitair onderwijs volgen, maar ook die een MBO of HBO opleiding volgen, de mogelijkheid hebben om zich voor deze studentenwoningen in te schrijven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen


Om te voorkomen dat inschrijving vol zou lopen met universitaire studenten, vroegen AVA, D66 en de VVD middels genoemde motie het college zich in te spannen inschrijving onder de aandacht te brengen bij onze studerende Amstelveense jongeren en tijdig, voordat de studentenwoningen gerealiseerd zijn, daarover specifieke informatie aan jongeren te verstrekken.

Tot onze verbazing wordt echter de afgelopen week in een perspublicatie in De Telegraaf  gemeld dat de eerste 400 geplande woningen binnen twee weken maar liefst drie keer overtekend zijn. Wij hebben niet kunnen constateren dat Amstelveense studenten ingeschreven zijn of tijdig geïnformeerd zijn over de mogelijkheid van inschrijving.

Daarom aan het college de volgende vragen:

Is u bekend of Amstelveense studenten zich ook voor deze woningen hebben ingeschreven?

Is de motie zoals aangegeven, door het college uitgevoerd?

Zo ja, op welke manier?

Zo nee, waarom is de motie niet uitgevoerd en zijn onze jonge Amstelveense studenten niet tijdig in kennis gesteld van de mogelijkheid tot inschrijving?

Wie stelt het college hiervoor verantwoordelijk?

Wat gaat het college doen om de motie alsnog uit te voeren, op welke wijze en binnen welk tijdsbestek?



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.