Bijgewerkt: 29 maart 2024

Aan de Groen van Prinstererlaan 114 komen er 303 appartementen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-08-2022

Het college van B en W van Amstelveen heeft op 23 augustus 2022 ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan Mr. Groen van Prinstererlaan 114. Het gaat om de functiewijziging van kantoor naar wonen op die locatie.

Inzien. De stukken zijn gedurende bovenstaande periode te raadplegen op de website van ruimtelijke plannen en op de website van de gemeente Amstelveen en zijn gedurende die tijd –op afspraak- ook op papier in te zien in het raadhuis en belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, boven de bibliotheek).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het verlaten kantoorgebouw aan de Groen van Prinstererlaan 114 in Amstelveen dat wordt gesloopt en opnieuw ontwikkeld als woonflat met 303 appartementen. (172 huur en 131 koop)


Zienswijze indienen. Gedurende de ter inzage termijn van zes weken kunnen belanghebbenden op het plan reageren door een zienswijze in te dienen. De gemeente beantwoordt alle zienswijzen. U kunt een schriftelijke zienswijze onder vermelding van Z22-018058 sturen naar het College van burgemeester en wethouders (Postbus 4, 1180 BA Amstelveen). Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u via (020) 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar. U kunt ook eerst vragen stellen tijdens de inloopavond die wij op maandag 5 september 2022 tussen 19 en 21 uur organiseren in het kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan. Uw vragen beantwoorden wij graag.

Behandeling in gemeenteraad. Nadat de ingekomen zienswijzen zijn beantwoord, legt het college van B en W het bestemmingsplan voor aan de gemeenteraad.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Het nieuwe flatgebouw aan de Groen van Prinstererlaan 114 in Amstelveen het Project Hollandse Meesters


Het plan. Het gaat om de herontwikkeling en sloop van het bestaande kantoorpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114 en het realiseren van 303 appartementen in een woongebouw met twee hoogteaccenten, één tot 17 etages hoog en de ander tot 15 etages hoog. Deze vorm en hoogte voldoet aan de Startnotitie die op 11 maart 2020 door u is vastgesteld. Het plan was destijds gewijzigd ten opzichte van de ontwerp Startnotitie. Belangrijkste wijziging was het uiterlijk van het gebouw: geen gesloten bouwblok, maar een geopend gebouw met een openbaar toegankelijke binnentuin, met binnen het complex twee hoogteaccenten. Ook was er ruimte gemaakt voor woningen aan de straatkant en een publieksfunctie op de hoek van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan. Lees meer over het Project Hollandse Meesters hier



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.