Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Aan de slag met CultuurKabaal in Wijkcentrum Alleman

Nieuws ->

Bron: Platform C Amstelveen
29-09-2021

Na een uitstekend ontvangen try-out afgelopen zomer is CultuurKabaal in september weer in Wijkcentrum Alleman te vinden met een nieuwe serie cursussen. CultuurKabaal is een initiatief van Platform C Muziek- en Dansschool Amstelveen, Bibliotheek Amstelveen en de gemeente Amstelveen. De bedoeling is dat jongeren in hun eigen wijk aan de slag gaan met wat zij echt leuk vinden en hun talenten ontdekken. Cursussen DJ, Animatie & Programmeren en Streetdance staan op het programma. 

Op maandag 20 september 2021 is CultuurKabaal van start gegaan in Wijkcentrum Alleman, het centrum voor bewoners van de wijken Bankras en Kostverloren in Amstelveen. Méér cultuur in de wijk, na schooltijd te volgen en geweldig om te doen – dat is kortgezegd het doel van CultuurKabaal. Al is CultuurKabaal inmiddels begonnen, wie mee wil doen kan zich nog inschrijven. Alle nodige informatie is te vinden op https://www.platform-c.nu/cultuurkabaal. Elke cursus bestaat uit 9 lessen van een uur.


Streetdance: inschrijven, binnenlopen en meedoen! Bij de cursus Streetdance op dinsdagmiddag tussen 15.45 en 16.45 uur is nog voldoende plaats voor dansers met een lekkere portie energie en lef. Ervaring is niet nodig, dus is het een kwestie van inschrijven, binnenlopen en meedoen! In Streetdance wordt gewerkt aan choreografie, kracht en conditie. Door te freestylen tijdens een jam of battle ontwikkelen de deelnemers hun eigen stijl. Aanmelding en meer informatie via de site van Platform C. Wie de eerste les(sen) heeft gemist, is gewoon welkom. Het cursusgeld wordt berekend op basis van het aantal lessen dat wordt gevolgd.

Verder in CultuurKabaal. Naast Streetdance biedt CultuurKabaal ook lessen DJ en Animatie & Programmeren. In de lessen DJ leren jongeren om nummers soepel te mixen en alle ins en outs van het DJ-en eigen te maken. Bij Animatie & Programmeren draait het om het programmeren van interactieve animaties en het besturen van robots.

CultuurKabaal. Locatie: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Data: maandagmiddag (DJ) en dinsdagmiddag (Streetdance, Animatie & Programmeren) tussen 20 september en 23 november 2021. Tijden: Tussen 15.45 en 18.00 uur (afhankelijk van de gekozen cursus). Inschrijven via www.platform-c.nu/cultuurkabaal. Kosten: € 60,- per serie van 9 lessen / € 42,- met Amstelveenpas. Wie op een later moment instroomt, betaalt naar rato een gedeelte van het cursusgeld. Leeftijd: 8 – 12 jaar. Voor vragen en meer informatie: Bel of app Luc Upson, cultuurcoach bij Platform C op 06-166 169 51. Zie ook: www.platform-c.nu/cultuurkabaal Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.