Bijgewerkt: 21 september 2021

AanZ-Amstelveen begint het jaar 2015 met enthousiasme

Nieuws -> Informatief

Bron: AanZ-Amstelveen / Amstelveenweb
28-01-2015

De gemeente Amstelveen is in het kader van de zorg voor onze inwoners in Amstelveen gestart met drie sociale teams (Noord, Midden en Zuid). Welzijnsorganisatie AanZ volgt grotendeels deze indeling. Vanaf 1 februari 2015 is er voor ieder gebiedsdeel een wijkcoach-koppel actief. De wijkcoaches en sociaal beheerders van AanZ zullen zo ook in 2015 optimaal samenwerken met bewonersgroepen en wijkorganisaties en hebben bovendien een korte lijn naar de sociale teams. Voor sommige wijken betekent dit wel een nieuwe kennismaking.

Indeling: Noord: Sanne Joosen en Helma Keesom, Midden: Betty van de Schraaff en Caron Honold, Zuid: Louise Teerink en Hugo van der Kooij. Heeft u aan de hand van bovenstaande vragen, ideeën, wensen of wilt u eens kennis maken met de wijkcoach? Kijk op www.aanz-amstelveen.nl  voor agenda, informatie en contactgegevens.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Dion de Leuw, directeur van Vita welzijn en advies


AanZ-Amstelveen?

AanZ-Amstelveen verzorgt het wijkwerk in de 11 wijken en dorpskernen van Amstelveen. Dit doen ze op basis van de gemeentelijke nota 'Bewoners aan zet'. Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is, dat bewoners zo lang mogelijk actief en zelfstandig meedoen aan de samenleving. De nadruk ligt op zelfredzaamheid en eigen kracht van bewoners. Wie hulp nodig heeft, doet eerst een beroep op familie, buren en vrienden. De gemeente ondersteunt, waar mogelijk mensen die niet over een dergelijk (sociaal) vangnet beschikken. Lees ook de nota 'Bewoners aan zet' (pdf 51 pagina’s).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Willem Draaisma directeur van uitvoeringsorganisatie Participe aan het woord in Westend


Terugblik

Op maandagochtend 6 januari 2014 was het café in Westend, het wijkcentrum van Westwijk helemaal gevuld met mensen. Zij kwamen voor het officiële startmoment van de nieuwe zorgaanbieder AanZ-Amstelveen, waarvoor de bestuurders hun toespraken hielden. Daarna kwam het gezelschap samen in de feestelijk versierde grote zaal, waar op de met kaarsjes versierde tafels, namens team AanZ-Amstelveen kaarten waren neergelegd met de tekst: 'Geweldig, dat jullie met ons meegaan naar 2014! Voorspoedig 2014!' Veel vrijwilligers en overgenomen medewerkers van de voormalige Stichting Cardanus waren aanwezig en iedereen was benieuwd, wat de heren Dion de Leuw (AanZ/Vita) en Willem Draaisma (Aanz/Participe) te vertellen hadden.

AanZ-Amstelveen heeft op basis van de offerteaanvraag van de gemeente een offerte ingediend, waarin invulling werd gegeven aan de beoogde ontwikkeling en vraag naar vernieuwend welzijnswerk. AanZ-Amstelveen zal dan ook via een geleidelijke weg de komende twee jaar invulling geven aan het vernieuwende welzijnswerk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.