Bijgewerkt: 27 september 2024

Aandacht voor de tramveiligheid in Middenhoven

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
22-09-2024

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer schrijft erover op zijn weblog



Verkeersveiligheid is een van de speerpunten van onze gemeente. De afgelopen tijd ging het een aantal keer goed mis bij tramovergangen van lijn 25 in Middenhoven, lees HIER. Samen met mijn collega-wethouder Jan Hazen van Uithoorn pleitte ik deze week bij Vervoerregio Amsterdam voor een betere beveiliging van de tramovergangen in deze levendige woonwijk.



Papieren werkelijkheid. Middenhoven is een drukke plek met een veel schoolgaande kinderen en een winkelcentrum waar ook veel ouderen komen. Dit zijn kwetsbare verkeersdeelnemers waar extra aandacht voor moet zijn. Het is een kwetsbaar punt in het traject van tramlijn 25. Voor de beveiliging van overgangen gelden allerlei voorschriften. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van slagbomen. Wij willen dat er verder gekeken wordt dan de papieren werkelijkheid van richtlijnen en protocollen. Er moet ruimte zijn voor maatwerk.

Tramlijn plat. Bij het verzoek aan de Vervoerregio om de veiligheid in Middenhoven te verbeteren, trekken we samen op met de gemeente Uithoorn waar sinds dit jaar de tramlijn naartoe doorgetrokken is, de Uithoornlijn. Het belang van de dienstregeling speelt namelijk ook mee. Als er een ongeval gebeurt, ligt meteen de hele tramlijn plat.

Toezegging. Wat er precies moet gebeuren om de veiligheid te vergroten, laten mijn collega Jan Hazen en ik graag over aan de experts. Ik ben blij met de toezegging van de Vervoerregio onder leiding van de Amsterdamse wethouder Melanie van der Horst en dat zij ermee aan de slag gaan, wordt vervolgd.


 


 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.