Bijgewerkt: 24 juli 2024

Aandacht voor sluiting van de Dorpskerk van Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Anita Kloek en Willem Pel
14-03-2010

Anita Kloek en Willem Pel willen graag nogmaals uw aandacht vragen voor de mogelijke sluiting van de Dorpskerk van Amstelveen. Hiermee willen ze een signaal aan de Algemene Kerkenraad afgeven, dat het niet om een handjevol enthousiaste mensen gaat, maar dat gemeenteleden van de wijkgemeente Dorpskerk allen betrokken zijn met het behoud van de Dorpskerk!

Dorpskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De leden van de vereniging 'Vrienden van de Dorpskerk' vormen een kring rondom de Dorpskerk, met het doel, om te voorkomen, dat de kerk in verkeerde handen zou vallen. De kerk heeft een maatschappelijke functie en deze functie moet behouden blijven


Geachte leden van de Algemene Kerkenraad,

De gesprekken over de toekomst van de Dorpskerk en de Dorpskerkgemeente zijn nog aan de gang. Wij wachten het met spanning en met hoop af. Wij willen uw aandacht nu een keer niet vragen voor bestuurlijke zaken, maar voor mensen. Die mensen zijn wij, gemeenteleden van de wijkgemeente Dorpskerk en andere betrokkenen. Wij vragen uw aandacht voor het volgende.

Wij willen aannemen, dat de financiële nood van de Protestantse Gemeente Amstelveen/Buitenveldert op termijn hoog is; en wij zien in, dat kan betekenen, dat er gebouwen verkocht moeten worden om de vermogenspositie te verbeteren. Maar het is onze hartewens, dat de protestantse gemeente van Amstelveen/Buitenveldert de Dorpskerk ook in de toekomst kan blijven gebruiken. Dat moet toch op de een of andere manier mogelijk zijn!? Op dit moment is er toch nog genoeg geld in kas om niet perse de hoogste opbrengst te moeten realiseren?

Als de Dorpskerk dan toch verkocht moet worden, kunt u dan als Algemene Kerkenraad niet aanvullend besluiten het gebouw te verkopen met de mogelijkheid dat de gemeente gebruik kan blijven maken van het kerkgebouw, voor diensten én andere kerkelijke activiteiten? Dat is wat wij u bij deze dringend vragen.

Wij zien een toekomst voor ons, waarin er goede dingen gebeuren op deze plek, in dit bijzondere gebouw. Dingen die belangrijk zijn voor onze gemeente, onze buurt en onze stad. Er zijn op dit moment de mensen die daarmee aan de slag willen gaan.

Er is ook de bereidheid bij de gemeenteleden om het financieel mogelijk te maken. U hebt werkelijk alle reden, om het een kans te geven: de Dorpskerk als een gebouw van een levende gemeente die de traditie levend weet te houden.

Dorpskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Zet uw handtekening! Laat zien, dat de Dorpskerk u ter harte gaat! Stuur uw lijst naar a.kloek@live.nl


Wij hopen en vertrouwen erop dat u onze stem hoort. En wij wensen u wijsheid voor de komende tijd.

Hoogachtend,

Anita Kloek en Willem Pel

en 100 andere enthousiastelingenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.