Bijgewerkt: 8 december 2022

Aangepaste bouwplan wooncomplex aan de Groen van Prinstererlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-02-2020

Gebiedsontwikkelaar AM ontwikkelt aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in het bruisende Stadshart van Amstelveen een gezond wooncomplex met circa 310 huur- en koopappartementen. Hiervan valt 65% binnen het middeldure huur- en koopsegment. In totaal komen er 175 huurappartementen en 135 koopappartementen. Het woongebouw met de naam Hollandse Meesters voldoet aan hoge eisen ten aanzien van gezondheid. Op deze manier voorziet Hollandse Meesters voor vele Amstelveners in een behoefte om op een aangename plek gezond te wonen. Hollandse Meesters is naar een ontwerp van Rijnboutt architecten. De bouw is in handen van BAM Wonen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.urbanlivingamstelveen.nlDe gemeente Amstelveen en de ontwikkelaar van het pand aan de Groen van Prinstererlaan 114 hebben het oorspronkelijke ontwerp voor een wooncomplex aangepast. Het uitgangspunt is meer balans vinden tussen de hoognodige grote aantallen nieuwe woningen en mogelijke impact hiervan op de buurt. Het college van B en W stuurt het aangepaste plan mét reacties van omwonenden naar de gemeenteraad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het gebouw aan de Groen van Prinstererlaan 114


Amstelveen wil versneld woningen bouwen. De uitdaging is om te voorzien in de bestaande woningnood en rekening te houden met het woongenot van omwonenden. Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening: 'We willen dat nieuwbouw past in de omgeving qua sfeer en uitstraling en dat zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de buurt. Het college van B en W realiseert zich dat het toevoegen van woningen in bestaande wijken impact kan hebben op groen, verkeer, parkeren en schaduwwerking. Het plan hebben we laten aanpassen' - zegt Floor Gordon. 'Minder massief en minder vierkante meters.' Het aangepaste plan bevat zo’n 310 woningen waarvan tweederde (betaalbare) middeldure huur- en koopwoningen en een aantal Friends-woningen. Dat zijn woningen met een huurcontract per persoon in plaats van per woning. Om de kans op een woning te vergroten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening


Door het nieuwe open karakter oogt het wooncomplex minder massief. Door te variëren met de hoogte is mogelijke schaduwwerking op omliggende gebouwen van korte duur. De groene binnentuin met twee entrees is nu toegankelijk voor omwonenden. In deze binnentuin en rond het gebouw kan groen weer een plek krijgen. De groene zone tussen de singel en het gebouw blijft zoveel mogelijk behouden. Toekomstige bewoners parkeren onder het pand en kunnen alleen voor bezoekers een bezoekersvergunning aanvragen. Het gebouw zal minimaal voldoen aan BENG, Bijna EnergieNeutrale Gebouwen, en krijgt een groene uitstraling.

Foto Amstelveen
(Bron AM - 2020)

Schets van het wooncomplex aan de Groen van Prinstererlaan met de naam 'Hollandse Meesters' na verbouwing


De locatie Groen van Prinstererlaan 114 past bij de hoogbouwvisie. De plek dicht bij het Stadshart biedt een kans voor woningzoekers die graag gebruikmaken van voorzieningen in het Stadshart en van goed bereikbaar openbaar vervoer. Door auto’s en scooters te delen en minder parkeerplekken mogelijk te maken, wil de gemeente het autobezit op die locatie terugdringen. Zie voor informatie www.amstelveen.nl/GVP114Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.