Bijgewerkt: 7 december 2022

Aangepaste uitbreidingsplannen in het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-03-2022

De gemeente Amstelveen en Stadshart Amstelveen eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield hebben een nieuwe overeenkomst getekend, waarmee voormalige plannen zijn aangepast en diverse initiatieven in het Stadshart weer mogelijk worden. Zo gaan de ontwikkelingen bij de verlengde Rembrandtweg in aangepaste vorm door en is uitbreiding van bestaande winkelunits mogelijk.

Eerdere plannen verlengde Rembrandtweg aangepast. In 2019 tekenden de gemeente en Unibail-Rodamco-Westfield (URW) een overeenkomst voor een overdekt horecaplein aan Nieuw Loopveld en het uitbouwen van de winkelpanden aan beide zijden van de verlengde Rembrandtweg (“project Rembrandtstraat”). Mede vanwege de coronacrisis, het inpassen van de markt en de hoge kosten (waaronder voor het verleggen van kabels en leidingen) is deze ontwikkeling in zijn oude opzet niet meer haalbaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Bart van Twillert managing director van Unibail-Rodamco-Westfield op het Stadsplein Amstelveen op 13 september 2018


Grote winkelunits aan verlengde Rembrandtweg. URW is nu voornemens om enkel de gevels aan de westzijde van de verlengde Rembrandtweg uit te bouwen. De gevel aan de oostzijde wordt wel aangepakt voor een betere uitstraling. Ook is de eigenaar van Stadshart Amstelveen in gesprek met een retailer voor een vestiging in het voormalige pand van ABN-AMRO. Bij Nieuw Loopveld komt de eerder geplande overkapping te vervalen. Wel wordt op deze locatie de horeca uitgebreid met terrassen. In navolging van CoffeeCompany zullen Anne & Max en Strada dit voorjaar hun deuren openen.

'Aanpassingen in het Stadshart zijn hard nodig. Met deze overeenkomst kunnen we een eerste stap maken. Daarnaast hebben we als gemeente afrondende gesprekken met Pathé en bekijken we momenteel alle ingebrachte ideeën via het participatieplatform Denk Mee. Om zo tot een vernieuwd Stadshart te komen' - aldus wethouders Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66).

Uitbreiding bestaande unit Rembrandthof. De overeenkomst biedt daarnaast de mogelijkheid om een bestaande winkelunit in het Rembrandthof op de eerste etage uit te breiden. Bovenop deze uitbreiding komt een groen dak waarop de bewoners met aangrenzende balkons kunnen uitkijken.

Bart van Twillert, directeur Unibail Rodamco Westfield: 'De wereld van retail is enorm veranderd en met deze afspraken kan het Stadshart beter inspelen op de vraag naar grotere units voor flagship stores.'

De komende periode gaat URW in gesprek met direct betrokkenen, zoals omwonenden en VVE’s (Vereniging van Eigenaren). De besturen van de betreffende VvE’s hebben daar inmiddels een uitnodiging voor ontvangen. De losse deelprojecten verlopen vervolgens middels separate vergunningaanvragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.