Bijgewerkt: 22 februari 2024

Aanhouding na babbeltruc in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
06-02-2024

Dinsdag 30 januari 2024 omstreeks 17.45 uur kreeg het Basisteam Amstelveen van de politie een melding van een babbeltruc aan de Johannes Calvijnlaan in Amstelveen.

Het slachtoffer had een telefoontje gekregen van een zogenaamde medewerker van de bank met de mededeling dat er een groot bedrag van haar rekening was afgeschreven. Dit bleek niet te zijn gebeurd. De medewerker gaf aan het slachtoffer aan dat de pinpas moest worden uitgelezen naar aanleiding van de transactie, maar dit moest wel op het hoofdkantoor worden gedaan. Ook wilde de zogenaamde medewerker de kleur van de pinpas weten en moest de pincode worden ingesproken. De pincode werd ingesproken.

Vervolgens zou het slachtoffer haar pinpas in een enveloppe moeten doen en zou iemand van de bank deze komen ophalen bij haar thuis. De medewerker die de pas zou komen ophalen, zou een ophaalcode vertellen bij de woning, die het slachtoffer ook heeft gekregen. Op deze manier zou het allemaal moeten kloppen.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2024)

Je bank zal nooit vragen om inloggegevens of pincodes

Het slachtoffer kreeg hierna argwaan en heeft familie hiervan op de hoogte gesteld, die direct naar de woning van de melder zijn gekomen. Op het afgesproken tijdstip is een medewerker aan de deur gekomen om de pinpas op te halen maar werd verrast door de aanwezigheid van de familie en is rennend weggegaan. Hierop is de familie achter de persoon aangerend de openbare weg op, waar wij als politie klaarstonden om de verdachte aan te houden! Hierdoor heeft er een korte achtervolging te voet plaatsgevonden.

Een hele mooie samenwerking tussen de melder, familie van de melder en de politie. Je bank zal nooit vragen om inloggegevens of pincodes. Ook komen wij als politie je pinpas niet ophalen. Bij verdachte activiteiten zal de bank je rekening blokkeren!


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.