Bijgewerkt: 8 mei 2024

Aanleg van glasvezel in Amstelveen op de helft klaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-07-2023

De gemeente Amstelveen heeft aan KPN instemming verleend om glasvezel aan te leggen in Amstelveen. KPN is sinds 2021 bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk op basis van een samenwerkingsovereenkomst. De aanleg in wijken Bankras/Kostverloren, Elsrijk en het Stadshart van Amstelveen is gereed. Daarmee is noordelijke deel van Amstelveen klaar. Nu begint de aanleg ten zuiden van de A9 met de aanleg in het Oude Dorp.

Adam Elzakalai (VVD) Wethouder Economische Zaken: 'Het is goed dat inwoners, organisaties en bedrijven de mogelijkheid hebben om glasvezel te nemen. Via glasvezelkabels kan namelijk heel snel en veel informatie verstuurd worden. Goede digitale infrastructuur is steeds belangrijker nu veel inwoners thuiswerken en steeds grotere hoeveelheden informatie digitaal verzonden worden. Voor inwoners die zich laten aansluiten op glasvezel is er geen verplichting om al gelijk een abonnement te nemen.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Adam Elzakalai wethouder Economische Zaken en Michaja Wiener relatiemanager bij KPN Zakelijke Markt in Noord-Holland bij de aanleg van glasvezel in het Oude Dorp

De aanleg van de glasvezelkabel in het noordelijke deel van Amstelveen is klaar en de  huisaansluitingen worden nu gerealiseerd. Nu is de aanleg begonnen in het zuidelijke deel van Amstelveen, het Oude Dorp. Daarna volgen Keizer Karelpark, Bovenkerk en een gedeelte van Westwijk. Na de zomer start volgens planning de aanleg in Groenelaan en Middenhoven.

De aanleg van de glasvezel gebeurt in verschillende projectfases: Eerst is er de aankondigingsfase. Binnen haar projecten schrijft KPN 100% van de woningen en bedrijven aan. Dan volgt het fysieke werk in de buitenruimte, de aanleg van de glasvezelkabel en daarna volgt het aansluiten van de woningen en de aansluitingen in hoogbouw.

Een klein gedeelte van de kern Amstelveen wordt niet meegenomen, omdat daar al glasvezel ligt. Dat is het onderste gedeelte, onder de Schweitzerlaan, Asserring en Sacharovlaan. Inwoners kunnen een postcodecheck doen op de site, www.kpnnetwerk.nl/mijn-status of een haalbaarheidsonderzoek aanvragen op de site www.kpnnetwerk.nl/haalbaarheidsonderzoek. KPN netwerk is bereikbaar op 0880 06 37 44 op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. De gemeente is in gesprek met een partij over de mogelijke aanleg van glasvezel in het buitengebied.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.