Bijgewerkt: 11 augustus 2022

Aanleg van het glasvezelnetwerk in Amstelveen is begonnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-09-2021

Aan de Carmenlaan in de wijk Bankras in Amstelveen is begonnen met de aanleg van glasvezel. Het is de officiële start van een operatie om de komende jaren 37.000 huishoudens in Amstelveen van sneller internet te voorzien. Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Media zette symbolisch de eerste schop in de grond samen met Willem Offerhaus regiodirecteur van KPN.

'Snel internet is een eerste levensbehoefte. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer functies in huis vereisen snel internet en goede wifi verbindingen. Ook voor het onderwijs van onze kinderen en de digitale zorg aan huis is betrouwbaar, snel en stabiel internet van groot belang. Het is mooi dat vandaag een begin wordt gemaakt met de uitrol van glasvezel zodat in de komende jaren heel Amstelveen over een toekomstbestendige internetverbinding kan beschikken'- zegt wethouder Ellermeijer.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Media samen met Willem Offerhaus regiodirecteur van KPN zetten symbolisch de eerste schop in de grond om plaats maken van de ondergrondse glasvezelkabel aan de Carmenlaan op 6 september 2021


Willem Offerhaus regiodirecteur KPN: 'Er is een goede samenwerking met de gemeente en lokale woningcorporaties zoals Eigen Haard. Hierdoor kijken we uit naar voorspoedige werkzaamheden met minimale overlast voor de bewoners en weinig complicaties voor de uitvoerders.'

Begin mei 2022 zijn de huisaansluitingen in de wijk Bankras en Kostverloren voltooid. Hierna volgen de wijken Elsrijk, Keizer Karelpark en Groenelaan. De planning is om heel Amstelveen in ongeveer drie jaar op glasvezel te hebben aangesloten.

De aanleg van het netwerk vindt in de openbare grond plaats, maar ook op percelen en in woningen. Bewoners worden door KPN en de aannemer vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden. De gemeente treedt op als toezichthouder. Voor het buitengebied (Middelpolder, Bovenkerkerpolder en Amsterdamse Bos) is KPN in gesprek met Getnet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.