Bijgewerkt: 29 november 2022

Aanmelden voor Duurzaamste Ondernemer 2014 verkiezing in Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
01-08-2014

De gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn in samenwerking met de lokale ondernemersverenigingen nodigen ondernemers uit mee te doen met de Duurzaam MKB Award 2014. De Duurzaam MKB Award beloont het bedrijf, dat het beste zijn bedrijfsvoering afstemt op samenleving en milieu. Aanmelden kan tot 29 augustus 2014 via www.mvoprijs.nl

De lokale voorronde in Amstelveen vindt plaats op woensdag 10 september tijdens een bijeenkomst van de Amstelveense Duurzaamheidspartners bij Rabobank Amstel en Vecht in Amstelveen. Op 8 oktober 2014 is de regionale finale in het centrum voor duurzaam ondernemerschap Zuidpark in Ouder-Amstel.

Foto Amstelveen


De Duurzaam MKB Award is een prijs voor ondernemingen uit de Amstelland-regio die succes hebben door duurzaam te ondernemen. Duurzaam ondernemen is ondernemen gericht op winst (profit), met respect voor de mens (people) en de natuur en het milieu (planet): ook wel de triple-P-benadering genoemd. Denk aan milieuvriendelijke bedrijfsvoering, goed personeelsbeleid, initiatieven die het delen van machines of bijvoorbeeld auto’s makkelijker maakt, werkgelegenheid voor mensen met een beperking, bevorderen van eerlijke handel, verduurzamen van productketens en nieuwe financieringsconcepten.

De prijs biedt ondernemers een podium en geeft hen de mogelijkheid om anderen te inspireren. De winnaar van de Duurzaam MKB Award ontvangt een duurzame trofee, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans, een geldprijs van € 2.000,- en krijgt volop publiciteit. Bovendien mag de winnaar zich het komende jaar “De Meest Duurzame Onderneming uit de Amstelland-regio” noemen.

“Wij zijn nog steeds super trots” vertelt Joost Kragtwijk van Kragtwijk Catering, winnaar van vorig jaar. “Het leverde ons veel publiciteit op, veel leuke reacties van klanten en leveranciers en we investeren de geldprijs in onderzoek naar duurzamer verpakkingsmateriaal”.

De Duurzaam MKB Award is gebaseerd op de MVO-prijs van het MVO Loont programma, wordt uitgevoerd in samenwerking met FairBusiness en wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn en het programma MVO Loont.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.