Bijgewerkt: 16 juni 2024

Aanmoedigingsprijs tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst is uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-08-2013

De aanmoedigingsprijs van juli 2013 van tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst is gewonnen door mevrouw Els Mooij uit Amstelveen. Haar waardebon van 75 euro nam zij in ontvangst uit handen van Paul Jongerius de eigenaar van het sponsor tuincentrum Life and Garden. De jury had veel waardering voor de prachtig verzorgde staat van de voortuin, iets wat met het huidige weer een hele prestatie mag worden genoemd.

tuinwedstrijd Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Paul Jongerius de eigenaar van tuincentrum Life and Garden overhandigt de prijs aan mevrouw Els Mooij


Mevrouw Mooij: “Tuinieren is voor mij meer dan een hobby; het is echt een passie. In je tuin kun je een heel eigen plaatje creëren. Zo’n 20 jaar geleden wist ik nog helemaal niets van tuinieren en kreeg ik hier in de nieuwbouwwijk ‘zomaar’ een tuin. Ik kon niets anders bedenken dan er een paar viooltjes in te zetten. Maar ik kreeg de smaak toch te pakken.

Met hulp van boeken en tijdschriften en door gewoon uitproberen leer ik elk jaar weer een beetje bij. Nu is mijn grootste uitdaging om het hele jaar rond een mooie tuin te hebben, liefst met altijd bloemen erin.

En ik heb veel planten voor bijen, zoals Veronicastrum en asters. Beginners zou ik aanraden om heel simpel te starten, bijvoorbeeld met een paar mooie bloembakken. Of denk bij een betegelde tuin eens aan een smalle strook groen rondom met vrolijke eenjarigen, of makkelijke groenblijvende struiken.”

Voor meer informatie over Groen Groener Groenst en de deelnemende tuinen kijk op http://www.natuurmilieuweb.nl/tuinenwedstrijd/. De wedstrijd wordt georganiseerd door NME Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.