Bijgewerkt: 25 juli 2024

Aannemersbedrijf AVO Koenen opent bedrijfsruimte in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-11-2012

Het College van Amstelveen wil aannemersbedrijf AVO Koenen uit Aalsmeer een vergunning verlenen om een bedrijfsruimte te realiseren op het bedrijventerrein de Loeten. Een goede ontwikkeling voor dit terrein waar naast veilinggerelateerde bedrijven nu steeds meer algemene bedrijvigheid plaatsvindt.

Bedrijventerrein De Loeten valt binnen het Greenport gebied. Het gebied rond de bloemenveiling zou in eerste instantie alleen ontwikkeld worden voor bedrijven die een directe band hebben met de veiling. In 2008, na het uitkomen van de Middellange Termijnvisie voor de Greenport, heeft de gemeente Amstelveen besloten De Loeten een algemenere bestemming te geven.

Wethouder Jan-Willem Groot van Economische Zaken: “Voor de ontwikkeling van de Loeten is het heel goed, dat zo een gerenommeerd aannemersbedrijf als AVO Koenen er in investeert. Wij zijn vooral blij, dat dit bedrijf behouden blijft voor onze regio. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de bloemenveiling verwachten wij, dat dit terrein ook voor veilinggerelateerde bedrijven interessant zal blijven.”


Grotere kaart weergeven Het bedrijventerrein De Loeten

Het bedrijventerrein De Loeten (de vroegere Meerlandenweg) bevindt zich in het uiterste zuiden van de gemeente Amstelveen. Het is begrensd door de Legmeerdijk in het westen, de omgelegde N201 in het zuiden en de Noorddammerweg in het oosten. Ten oosten van de Noorddammerweg ligt nog een klein deel van het plangebied met bedrijvigheid langs de huidige Meerlandenweg. In het noorden ligt de grens tussen de Legmeerdijk 262 en de Noorddammerweg 101.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.