Bijgewerkt: 29 november 2022

Aanrijding met een snorscooter op het fietspad in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Nick
19-06-2017

Op zaterdag 17 juni 2017, om 12:45 uur, werd een 11-jarig meisje van haar fiets gereden door een zogenaamde snorscooter in Amstelveen. De bestuurder van de scooter, een jongeman, is na het veroorzaken van het ongeluk meteen doorgereden en spoorloos verdwenen. Het voorval is op de Amsterdamseweg ter hoogte van De Braak gebeurd.

Het meisje fietste achter haar moeder aan, die ook bijna omver werd gereden. Het meisje en haar moeder wonen allebei in Amstelveen. Het meisje is direct na het ongeluk per ambulance naar het Ziekenhuis Amstelland gereden, waar een dubbele beenbreuk is geconstateerd. 'Hij kwam met een rotvaart uit het niets aanrijden' zei de moeder. 'Het enige wat wij hoorden was het harde geluid van de scooter en ongeduldig getoeter.'

Foto Amstelveen
(Foto Nick - 2017)

De locatie aan de Amsterdamseweg op het fietspad, waar de botsing tussen de scooterrijder en de fietser is gebeurd


De bestuurder reed rakelings langs mijn dochter, die toen van haar fiets viel, daarbij kwam zij heel ongelukkig onder haar fiets terecht. 'Het zal wel even duren voordat ze weer hersteld is, en zij zit juist nu middenin haar CITO’s.' Bewoners van Amstelveen maken zich zorgen over het toegenomen gevaar op de fietspaden. Het zijn vaak jongeren op snorscooters die, ondanks de maximum toegestane snelheid van 25 km/uur toch vaak met 50 of 60 km/uur over de fietspaden rijden. Qua snelheidsverschil kun je dat vergelijken met een bromfiets die op de snelweg rijdt.

'Wij waren stomverbaasd, dat de bestuurder doorreed' voegt de moeder toe. 'Het is voor mij glashelder, dat mijn dochter enorm geluk heeft gehad dat ze ‘alleen maar’ deze zomer in een rolstoel hoeft door te brengen en niet de rest van haar leven…' In breder verband zoeken wij nu ook als bewoners van Amstelveen de gemeente op, om een algeheel scooterverbod op de fietspaden in Amstelveen te bewerkstelligen. Wellicht, dat dit verhaal dus nog een staartje krijgt...

Naam en adres van de inzender van deze e-mail is bij de redactie bekendAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.