Bijgewerkt: 18 mei 2024

Aanrijding tussen tramlijn 5 en 51 op 16 november 2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2016

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over de Aanrijding tussen tramlijn 5 en 51 op 16 november 2016 in Amstelveen:

'Geachte leden van de gemeenteraad,

Zoals u intussen al zult hebben vernomen, is woensdagmiddag 16 november 2016 rond 15.20 uur lijn 51 achterop lijn 5 gebotst ter hoogte van halte Oranjebaan. Dat zou gebeurd zijn met een relatief lage snelheid. Door dit ongeluk is het openbaar vervoer in de gemeente ontregeld. Er zijn pendelbussen ingezet, de route van lijn 5 werd ingekort tot Station Zuid en lijn 51 pendelde tussen Zuid en CS en Amstelveen Westwijk en Amstelveen Centrum.Gistermiddag rond 17.00 uur ben ik per e-mail door het GVB geïnformeerd over de aanrijding. Hieruit werd duidelijk, dat twee passagiers ter plekke door ambulancepersoneel zijn nagekeken. Beide bestuurders zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Over de materiele schade valt nog niet veel te zeggen. De oorzaak van de botsing wordt nog door het GVB onderzocht. Ook wil ik van het GVB weten, hoe dit ongeval aan de reizigers is gecommuniceerd en of er voldoende alternatief vervoer is ingezet.

Begin dit jaar was op deze locatie een bijna identieke aanrijding. Onderzoek heeft uitgewezen dat het toen om een menselijke fout ging. Mocht er meer duidelijk worden over deze aanrijding dan zal ik u daarover verder informeren.'

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Jeroen Brandes wethouderAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.