Bijgewerkt: 19 mei 2024

Aantal woninginbraken in Amstelveen is met 35 % gedaald

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-11-2019

De eerste acht maanden van 2019 is het aantal woninginbraken (157) met 35% gedaald vergeleken met dezelfde periode 2018 (243). Dat blijkt uit de Factsheet Woninginbraken Amstelveen. Daarmee zet de daling in het aantal woninginbraken zich door.

De bestrijding van woninginbraken staat hoog op de prioriteitenlijst van politie en gemeente. Burgemeester Tjapko Poppens, openbare orde en veiligheid, is positief over de dalende trend: 'Maar geen reden om achterover te leunen. Integendeel. Inbraken vinden verspreid over heel Amstelveen plaats. Wij blijven op een breed front inzetten om het aantal woninginbraken verder terug te dringen en Amstelveen nog veiliger te maken. Goede informatievoorziening is cruciaal bij het voorkomen en bestrijden van inbraken. Daartoe werken de gemeentelijke teams van Openbare Orde en Veiligheid en Handhaving en de politie intensief samen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen tijdens de gemeenteraadsvergadering op 6 november 2019


Zichtbaarheid in de wijk. Gemeente en politie nemen verschillende maatregelen in hun strijd tegen woninginbraken. Zichtbaarheid van de politie in de wijk is en blijft een belangrijk aandachtspunt. De politiecapaciteit in de Amstelland gemeenten staat onder druk door de grote vraag vanuit Amsterdam. Ondanks beperkte capaciteit heeft de politie afgelopen periode goede resultaten geboekt. Zo zijn er in de genoemde periode 8 verdachten aangehouden, is er zicht op 6 verdachten en heeft de politie 22 keer inbrekerswerktuigen gevonden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

ANPR (Automatic number-plate recognition) camera's in de kruising van de Korenbloemlaan en Burgemeester Wiegelweg op 17 juli 2019


Anti-inbraakteam. Sinds april 2019 is het anti-inbraakteam van de gemeente operationeel. Dit team bestaat uit handhavers van de gemeente en een aantal oud-politieagenten. Zij zijn veel in de wijk en werken samen met de politie om inbrekers sneller en effectiever op te sporen. Ook inwoners kunnen meehelpen bij het opsporen van inbrekers, via Facebook en Whatsapp groepen. Verder investeert de gemeente in voorlichting en preventie en lijkt de inzet van nummerplaatherkenningscamera’s bij te dragen aan de daling van het aantal woninginbraken. Download: Factsheet Ontwikkeling woninginbraken Amstelveen periode 1 januari 2019 - 1 september 2019 (pdf 3 pagina's)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.