Bijgewerkt: 20 juni 2024

Aanvullende maatregelen van Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland voor het weekend week 14-2020

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland
03-04-2020

Het eerste lenteweekend 4-5 april 2020 komt eraan, toch blijft de dringende oproep: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje en niet om te recreëren. Zoek geen drukke plekken op zoals parken en pleinen en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Vanwege de verwachting van het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte worden uit voorzorg een aantal aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding op de maatregelen wordt sneller beboet.

Ook voor het eerste lente-weekend geldt: blijf thuis, en voor een frisse neus dicht bij huis. Het eerste lente-weekend van 2020 komt eraan, toch blijft de dringende oproep: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje en niet om te recreëren. Zoek geen drukke plekken op zoals parken en pleinen en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Vanwege de voorspellingen voor het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte worden uit voorzorg aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding op de maatregelen wordt sneller beboet.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amsterdam - 2018)

Femke Halsema burgemeester van Amsterdam en voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland


Vermijd drukke plekken zoals de parken. Inwoners worden opgeroepen drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden. Denk daarbij aan het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, maar ook de wandelpaden rondom de Poel en de Heemparken. De parken worden actief gemonitord. Als het te druk wordt, dan kunnen ze worden afgesloten. Vanwege signalen van drukte door de vele wielrenners wordt extra toezicht gehouden op de fietsroute Ronde Hoep. Ook voor wielrenners geldt de oproep: blijf zoveel mogelijk thuis.

Afsluiting sanitaire voorzieningen op recreatieplekken. Om recreatie verder te ontmoedigen worden sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes.

Oproep aan ouders: kies voor een rustige speelplek. Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de regels voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden. Lees ook: Brief Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (pdf 4 pagina’s)

'Alle maatregelen tezamen lijken het gewenste effect te hebben, maar we zijn er nog lang niet. We zullen voor het moment moeten leven met onzekerheid en ingrijpende beperkingen van onze vrijheid. Dat lukt alleen als we nu doorzetten, geduldig zijn, moedig zijn en ons gezond verstand gebruiken. We kijken uit naar het moment dat we echt goed nieuws kunnen melden. Tot die tijd is en blijft onze oproep aan alle inwoners : houd vol, en help elkaar door deze moeilijke periode heen.' – aldus Femke Halsema voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-AmstellandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.