Bijgewerkt: 22 maart 2023

Achmea geeft vluchtelingen kans op werkervaring

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting voor Vluchteling Studenten
15-01-2009

Achmea biedt dit jaar opnieuw vluchtelingen een werkervaringsbaan. Daarmee zet de verzekeraar de samenwerking met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF voort. Ook in 2008 werden (vijftien) vluchtelingen in tijdelijke dienst aangenomen. Van deze groep verwacht Achmea zeven mensen een vaste baan te kunnen bieden. Daarmee blijkt de samenwerking zeer succesvol; volop reden om het nauwe contact met UAF voort te zetten.

Als blijk van dank en waardering voor de prettige samenwerking ondersteunt Achmea daarom de theatervoorstelling Excellence in Exile, die het 60-jarige bestaan van de organisatie markeert. Onder regie van Paul Koek maakte de Veenfabriek een voorstelling waar iedereen die gelooft in de kracht en de talenten van vluchtelingen zijn hart aan kan ophalen. De voorstelling is inmiddels drie maal te zien geweest en zal nog worden opgevoerd in Nijmegen, Amsterdam, Zwolle en Groningen.

De voorstelling in Amsterdam zal in het teken staan van diversiteit en wordt voorafgegaan door een kort voorprogramma, waarbij UAF-bestuursvoorzitter Ruud Lubbers een inleiding zal verzorgen. Vervolgens zal een panel discussiëren over het belang van diversiteit in het bedrijfsleven. In het panel nemen deel Radboud van Hal (Achmea), Wakil Delawar (UAF-cliënt en nu in dienst bij Achmea) en UAF-clïenten in dienst bij respectievelijk De Nederlandse Bank, het ministerie van VROM en Van Ede en Partners.

Radboud van Hal, manager recruitment & talent development, over de samenwerking met UAF: “Vluchtelingstudenten zijn over het algemeen zeer gemotiveerde medewerkers. Bovendien kan hun input ook heel nuttig zijn, bijvoorbeeld bij onze projecten op het gebied van microverzekeren, omdat zij kennis hebben van de economische kansen van particulieren en ondernemers in ontwikkelingslanden.”

Achmea kiest er bewust voor om het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij en dus van zijn klanten. De verzekeraar is er van overtuigd dat gemengde teams effectiever en innovatiever zijn.

De samenwerking met het UAF is in het kader van het Banenoffensief Vluchtelingen, een project van vier vluchtelingenorganisaties met als doel 2500 vluchtelingen aan het werk te helpen.

Meer info over Excellence in Exile: www.uaf60jaar.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.