Bijgewerkt: 9 mei 2021

Achterhoedegevecht rond ouderencentrum Boothlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
21-04-2005

Een aantal omwonenden voert momenteel een achterhoedegevecht rond de realisatie van een wooncentrum voor ouderen aan de William Boothlaan.

Vanaf het formele bekend worden van de plannen, eind vorige eeuw, is er verzet vanuit de buurt. Eén reden ligt hieraan voornamelijk ten grondslag; het (speel)terrein lag al jaren braak ligt en niemand wil bouwactiviteit in z'n 'achtertuin'. Tal van procedures volgden.

Ze werden door de buurt verloren. Thans is de laatste gaande bij de rechtbank in Amsterdam.

Omdat het project dreigde een subsidie van een half miljoen euro van de provincie mis te lopen is door de lokale overheid in overleg met Woongroep Holland besloten door te gaan, erop vertrouwend dat de rechtbank de gemeente in het gelijk zal stellen. De buurt verzet zich daar tegen.

De gemeente ontwikkelt al zo'n twaalf jaar, direct na het verdwijnen van de noodlocatie van de Tweede Montessorischool, plannen voor het terrein.
De vorm is divers geweest, maar ouderenhuisvesting had wel de voorkeur. In 1998 ging het huidige plan van de kant.

Maandagmiddag werd de eerste steen voor het wooncentrum voor ouderen gelegd door burgemeester Kamphuis en zijn collega van een van de Amstelveense zustersteden Villa El Salvador.

Door een aantal omwonenden werd nog geprotesteerd, maar de toon was gematigd. De officiële handeling werd niet verstoord.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.