Bijgewerkt: 26 november 2022

Actie tegen plan Molenweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
02-05-2007

Omwonenden van de voormalige Eben Haëzer kerk aan de Molenweg gaan actie voeren tegen de bouwplannen voor het gebied. Zij vrezen dat die leiden tot meer verkeersdruk, onveiligheid en aantasting van openbaar groen.

Op de plaats waar tot november 2006 de kerk stond wil projectontwikkelaar Cear Vastgoed BV te Amsterdam een praktijk bouwen voor verschillende huisartsen aangevuld met een apotheek. Ook moeten er appartementen komen.

Molenweg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Molenweg hoek St. Josephlaan, het perceel, waar een huisartsenpraktijk moet komenOm de plannen te kunnen uitvoeren zal het bestemmingsplan echter gewijzigd moeten worden. Volgens omwonenden wil de projectontwikkelaar 50 procent meer bouwen dan nu maximaal is toegestaan en heeft Cear Vastgoed inmiddels ook toestemming gekregen boven de huisartsenpraktijken appartementen te bouwen. Volgens het geldende bestemmingsplan mag het terrein alleen voor maatschappelijke doeleinden gebruikt worden en niet voor woningbouw.

Molenweg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De protestdoek van de buurtbewoners. De tekst luidt: BUURTPROTEST TEGEN BOUWPLAN, een gemeente zonder oren laat niets van zich horen, GEEN GROOT PAND OP DEZE PLEK!Inmiddels hebben de omwonenden bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen. Gevreesd wordt dat de voorziening veel verkeer aantrekt wat leidt tot onveilige situaties in een buurt met veel jonge gezinnen. Ook neemt de parkeerdruk toe. In de voorziening zouden zeven huisartsen ondergebracht moeten worden, wat volgens de omwonenden leidt tot ongeveer 160 consulten per dag. Ook past de stijl van de nieuwbouw volgens hen niet in de buurt.

De omwonenden hekelen ook de in hun ogen povere communicatie van de gemeente. Het 'zorgvuldigheidsbeginsel' wordt volgens hen ernstig geschaad. Zij zeggen al anderhalf jaar te­vergeefs met de gemeente in gesprek te willen over de plannen van de projectontwikkelaar.

Het protest van de buurt is het zoveelste in een reeks waarmee bouwplannen worden begroet. Zo was er onder andere ook massaal protest tegen bouwplannen op Zonnestein en het Veenendaalplein.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.