Bijgewerkt: 19 april 2024

Activiteiten in 'Ateliers 2005' april 2012

Nieuws -> Cursus

Bron: Stephanie Rhode
09-04-2012

Beeldhouwweekend in steen van Stephanie Rhode op 21 en 22 april 2012 van 12 tot 16.00 uur

Een weekend in Italiaans albast, Indische speksteen, of Franse kalksteen werken. Deze cursus is geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in het bewerken van albast/kalk of speksteen.

beeldhouwen Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2004)

Beeldhouwen bij Stephanie Rhode


Je leert de basistechniek van het hakken in zachte steensoorten, het vormgeven en de afwerking er van. Kalksteen is geschikt voor buitenbeelden, albast voor binnen. Albast is er in de kleuren zwart, bruin, wit- doorzichtig en wit met blauw. Aanmelding: 020-4451205 of info@stephanierhode.nl  Kijk ook op de website: www.stephanierhode.nl

Rhode heeft jarenlang de witte albast uit Italië/ Volterra, geïmporteerd , ook heeft zij uit  Carara het marmergereedschap gehaald, zodat de cursisten tijdens haar workshop en de zomerweek er me kunnen werken. Er wordt altijd buiten gewerkt op het plein voor de ateliers, in de zomer heb je net een vakantiegevoel.

Ook kun je een week lang werken met kalksteen, marmer of Belgisch hardsteen. De basistechnieken van het hakken in deze steensoorten, vormgeving en expressie komen allemaal aan bod. In de ochtend krijg je les in de techniek van het hakken, in de middag heb je de mogelijkheid om onder begeleiding verder aan je werkstuk te werken.

Bij mooi weer gaan we buiten hakken! Voor een of twee middagen zijn er excursies in de omgeving gepland naar een galerie, of beeldentuin, met een lezing over beeldhouwers. (Juni 2012). De week en de weekenden zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Kosten zomerweek: € 315. - per persoon

Kosten weekend beeldhouwen: € 185. - per persoon excl. materiaal. Kosten steen ca. € 30.- tot € 95. Voor koffie en thee wordt gezorgd, neem wel je eigen lunch mee

Plaats: Ateliers 2005, Van Weerden Poelmanlaan 4d 1185 HB Amstelveen

Aanmelding: stort € 50.- op girorekening: 6386371 tnv S. Rhode/ Amstelveen onder vermelding van: zomerweek 2012/ of weekend beeldhouwen en stuur een e-mail met je adres svp na info@stephanierhode.nl

Expositie van de cursisten van Ellen ten Kroode

ten Kroode Amstelveen
(Foto E. ten Kroode - 2012)

Ellen ten Kroode: Ochtend op het wad


Ellen ten Kroode is docent bij de SAKB aan de Ouderkerkerlaan in Amstelveen. Zij geeft er Aquarelleren voor beginners en gevorderden. Het werk van haar cursisten is er te zien in het weekend van 20 en 21 april. Adres: Van Weerden Poelmanlaan4/ Ateliers 2005 De openingstijden zijn van 10 tot 16 uur www.watercolour.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.