Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Activiteiten van de Protestantse Gemeente Amstelveen in najaar 2019

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
19-09-2019

Op 28 september 2019 wordt er weer een Come Together (Kom Samen) bijeenkomst gehouden in de Paaskerk, Augustinuspark 1 in Amstelveen. Een bijeenkomst, waar nieuwe en oud-Amstelveners elkaar kunnen ontmoeten volgens een inmiddels beproefd recept: eenieder neemt van thuis een gerecht mee en samen wordt het gedeeld, na een middag met activiteiten voor jong en oud.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Kruiskerk in Amstelveen


Come Together is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Amstelveen. Deze keer gaan we samen luisteren naar het verteltheater. We luisteren niet alleen, we gaan ook zingen, kijken, denken en knutselen. Wat gebeurt er met Haas en de schildpad? Conchita vertelt, Monica zingt en Niels maakt muziek. Kom je ook? Zaterdag 28 september 14.00 - 18.00 uur, Paaskerk, Augustinuspark 1. Meer informatie en aanmelding: vluchtelingen@rkamstelland.nl

Muzikale Vesper in Kruiskerk Amstelveen over ‘geluk’

Op zondag 29 september 2019 begint om 17.00 uur een muzikale vesper in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen. Het wordt de eerste muzikale vesper na de zomer. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte bij de deur. De kerk is open vanaf 16.30 uur. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .

In deze muzikale vesper zijn gedichten en is muziek te horen rond het thema ‘gelukkig zijn’. Neerlandica en filosofe Bettine Siertsema laat poëzie horen die vanuit verschillende perspectieven – schepping, harmonie, geloof, vertrouwen – ‘geluk’ beziet. De cantor-organist van de Kruiskerk, Henk Trommel heeft rond dit thema twee cantates van de barokke componist Dietrich Buxtehude uitgekozen, Der Herr ist mit mir en Jesu, meine Freude. Solistische medewerking verlenen de sopraan Nienke Oostenrijk en de bas Matthijs Mesdag. De Vesperscantorij zingt de koordelen, daarbij begeleid door een barokorkest met strijkers, basso continuo en fagot.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Paaskerk in Amstelveen


Waar ik je zoek

Afgelopen jaar verscheen het tweede boek van stadsdominee Werner Pieterse: Waar ik je zoek. Verhalen van zwervers, koningen, moeder en kind. De grootste Bijbelverhalen met beelden en korte toelichtingen staan hierin verteld. Alles begint in een tuin. Twee mensen en God – waar ben je? Op harde grond roept God zijn mensen om op weg te gaan. Met de groep zwervers trekt hij de woestijn door, op zoek naar nieuw land. Daar bevechten warlords en koningen hun vijanden, en elkaar, bouwen paleizen en tempels. God blijft zoeken, roepen. Een moeder, een kind, nieuw begin. Steeds weer.

Het boek wordt 'langzaam’ gelezen in drie avonden met volop ruimte voor vragen en gesprek over vooraf gelezen passages. Iedereen is welkom op woensdag 2, 16 en 30 oktober 2019, 20.00 - 21.30 uur, Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Kijk voor meer informatie op www.wernerpieterse.nl  of stuur een e-mail naar ds. Werner Pieterse, stadsdominee@wernerpieterse.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.