Bijgewerkt: 28 maart 2024

Actuele informatie over leegstand kantoor- en bedrijfspanden

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
26-03-2013

Op donderdag 21 maart 2013 was Tom Bleker, Commercieel Manager Vastgoed en Kantorenloods bij de Gemeente Amstelveen te gast tijdens de Ondernemersborrel van de Ondernemersvereniging Amstelveen. Hij was uitgenodigd om de ondernemers te informeren over de actuele stand van zaken en de toekomstverwachtingen met betrekking tot de leegstand van kantoor- en bedrijfspanden in Amstelveen.

groot Amstelveen
(Foto Ondernemersvereniging Amstelveen - 2012)

Tom Bleker (l), commercieel manager Vastgoed en Kantorenloods bij de Gemeente Amstelveen en Jan Willem Groot (CDA) wethouder Economische zaken


In zijn presentatie liet hij zien, hoe groot het probleem van de leegstand in Amstelveen is en dat dit zonder stevig ingrijpen naar verwachting alleen maar zal toenemen. Dit wordt mede bevestigd door het vertrek van huurders naar ‘hippere’ locaties, of goedkopere betrekkingen. Gelukkig is Amstelveen nog steeds ‘in trek’. Verbetering zou bereikt kunnen worden door slechte kantoren uit de markt te nemen, of te transformeren, te investeren in goede panden en (internationale) klantrelaties, onderscheidende gebiedsmarketing en realistische huurprijsniveaus. Tom Bleker ging in op de bedreigingen in de vastgoedmarkt, maar wees de aanwezigen ook op de kansen.

De waardedaling biedt vastgoedbeheerders en huurders namelijk de mogelijkheid om tegen interessante voorwaarden bij te kopen, of te huren. Daarnaast groeit het aantal interessante expats/bedrijven in Amstelveen nog steeds. Wat ook mogelijkheden biedt.

Wilt u meer informatie of ondersteuning op dit gebied? Neemt u dan contact op met Tom Bleker (06-21865282) van de Kantorenloods, of met het Actieteam Kantoren, dat de Gemeente Amstelveen heeft aangesteld.

Bent u ondernemer en wilt u ook een keer een bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Amstelveen bijwonen? Stuur dan een e-mail naar info@oa-amstelveen.nl. Meer informatie? www.oa-amstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.