Bijgewerkt: 8 december 2021

Ad Rutten gekozen tot voorzitter ACI Europe

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
17-06-2009

Ad Rutten, Executive Vice President & COO Schiphol Group, is op dinsdag 16 juni 2009 gekozen tot voorzitter  van de Airport Council International (ACI) Europe. De benoeming vond plaats tijdens het 19e jaarcongres van ACI Europe in Manchester en geldt voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar.

Het bestuur van ACI Europe bestaat uit 20 directieleden van luchthavens uit heel Europa. Ad Rutten volgt de heer Yiannis Paraschis, CEO van de luchthaven Athene op als voorzitter. Ad Rutten: " Ik voel me vereerd dat ik gekozen ben tot voorzitter van ACI Europe. We staan de komende jaren voor grote uitdagingen.

We moeten de wereldwijde economische crisis het hoofd bieden. Daarnaast is het van belang dat er een gelijk speelveld komt voor alle luchthavens in Europa ten aanzien van regelgeving en security. Ook het behouden en versterken van luchthavencapaciteit in Europa voor de komende jaren is een onderwerp wat hoog op de agenda staat."

ACI Europe

ACI Europe is de Europese brancheorganisatie voor 440 luchthavens in 45 landen. Zij behartigt de belangen van luchthavens bij de EU en heeft haar hoofdkantoor in Brussel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.