Bijgewerkt: 25 juli 2024

Adventsconcert met Schubert in de Johanneskapel

Nieuws -> Kerk

Bron: Marjon Ittner
20-11-2012

Op vrijdagavond 30 november 2012 om 20.00 uur zal een adventsconcert plaatsvinden in de serie 'Avondconcerten in de Kapel' in de Amstelveense Johanneskapel. Deze keer wordt 'Die Winterreise' van Franz Schubert (1797-1828) uitgevoerd door twee musici uit Amsterdam, Ludovic Provost bariton en Lodewijk Crommelin op piano.

Die Winterreise is een cyclus van 24 liederen op gedichten van Wilhelm Müller. De cyclus werd in 1827 door Schubert op muziek gezet (D 911, op. 89). Schubert had al eerder een groep liederen van Müller getoonzet, te weten 'Die schöne Müllerin'.

Schubert Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Olieverf schilderij van de Oostenrijkse componist Franz Schubert, na een in 1825 aquarel, geschilderd door Wilhelm August Rieder in 1875


Ludovic Provost komt uit de zuid Franse stad Perpignan. Al vanaf jonge leeftijd krijgt hij zijn opleiding voor musicus op de Conservatoria van Perpignan en Parijs. Ludovic trad op met Het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en Les Arts Florissants. Op dit moment is hij lid van het Groot Omroepkoor.

Lodewijk Crommelin  speelt solorecitals, kamermuziekconcerten en houdt zich bezig met het begeleiden van instrumentalisten en zangers. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Tijdens de middelbare school studeerde hij piano in de afdeling voor jong muziektalent van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Adres: Johanneskapel Amsterdamseweg 311 1182 HA Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.