Bijgewerkt: 27 juni 2022

Adventsmiddag 2018 in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
03-12-2018

Op donderdag 13 december 2018 wordt in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 31a een gezellige Adventsmiddag gehouden. Een feestelijk lichtpuntje in deze donkere dagen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 14.00 uur. Er is een inloop met koffie of thee. Op deze middag is er tot 16.00 uur een sfeervol programma met muziek, zang, gedichten en verrassingen.

Er is ruime gelegenheid voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een drankje en een hapje. Een optreden van het speciaal voor de adventstijd gevormd kinderkoor brengt extra sfeer. Indien nodig kan vervoer geregeld worden. Aanmelden tot uiterlijk 9 december 2018 bij Marijke van der Meulen, tel.020-6452705, meulenmarijke@kpnmail.nl  en Mareke Kniep, tel. 020-6435765, p.v.dongen@online.nl. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

Adventskalender in het land van het Christuskind uit 1903. Een adventskalender is een speciale kalender die gebruikt wordt om de adventsdagen te tellen in afwachting van Kerstmis


Advent beschrijft de tijd, waarin het christendom zich voorbereidt op het feest van de geboorte van Jezus Christus, Kerstmis. De term is een versie van het Latijnse woord dat 'komen' betekent. De term 'Advent' wordt ook gebruikt in de Oosters-Orthodoxie voor de 40-dagen Geboortedag Snelle geboorte, die andere praktijken heeft dan die in het Westen.

Het Latijnse woord adventus is de vertaling van het Griekse woord parousia, dat vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar de wederkomst van Christus. Voor christenen anticipeert de adventstijd op de komst van Christus vanuit drie verschillende perspectieven. Philip H. Pfatteicher, voorheen hoogleraar aan de Universiteit van East Stroudsberg, merkt op dat 'sinds de tijd van Bernardus van Clairvaux (d.1153), christenen spreken over de drie komst van Christus: in het vlees in Bethlehem, dagelijks in ons hart, en in heerlijkheid aan het einde der tijden'. De tijd biedt de gelegenheid om te delen in het oude verlangen naar de komst van de Messias, en alert te zijn op zijn wederkomst.

De advent is het begin van het westerse liturgische jaar en begint op de vierde zondag voor Kerstmis (ook wel Adventszondag genoemd), de zondag die het dichtst bij de Sint-Andreasdag (30 november), in de Romeinse ritus van de katholieke kerk, de westerse ritus van de orthodoxe kerk, en in de anglicaanse, lutherse, moravische, presbyteriaanse en methodistische kalenders. In de Ambrozische ritus en de Mozarabische ritus van de katholieke kerk begint de advent op de zesde zondag voor Kerstmis, de zondag na Sint Maarten (11 november). Bekijk ook de digitale Advents kalender van de Protestantse Kerk Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.