Bijgewerkt: 15 juni 2024

Aftellen naar de Kerst van 2017

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
23-11-2017

Vanaf zondag 3 december tot 26 december 2017 vindt u op aftellennaarkerst.nl  voor elke dag een tekst, waaruit verlangen spreekt. Teksten als lichtpuntjes in de donkere dagen voor Kerst. En elke zondag komt er een kaarsje bij. Totdat er vier branden en het tijd is voor het feest van het licht. De teksten zijn geschreven door predikanten, kerkelijk werkers en kerkelijk bestuurders uit Protestants Amsterdam en Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Vecteezy.com/Amstelveenweb.com - 2017)

Een adventskalender is een speciale kalender die wordt gebruikt om de dagen van advent (een tijd van wachten en voorbereiding op de viering van de Geboorte van Jezus op Kerstmis). De adventskalender werd in de 19de en 20ste eeuw voor het eerst gebruikt door Duitse lutherse kerken, maar is nu alomtegenwoordig onder aanhangers van vele christelijke denominaties. Lutheranisme is een belangrijke tak van het protestantse christendom die zich identificeert met de theologie van Martin Luther (1483-1546), een Duitse priester, kerkelijk hervormer en theoloog


Zondag 3 december is de eerste zondag van de Advent. Advent is de Latijnse naam voor de vier weken voor kerst. Het betekent wachten, uitkijken naar, verlangen…Als u zich abonneert op de adventskalender op aftellennaarkerst.nl ontvangt u elke dag een e-mail met een verwijzing naar de dagtekst. U kunt uw e-mailadres nu al opgeven. Vanaf 3 december starten dan automatisch de e-mails. De adventskalender is onderdeel van de campagne Kerst020.nl van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam en de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert. De website Kerst020.nl is vanaf vrijdag 29 november online met een overzicht van activiteiten en kerkdiensten in de advents- en kersttijd. Laat u inspireren en tel met ons af naar Kerst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.