Bijgewerkt: 8 mei 2024

Aftrap campagne 'Amstelveen is om te smullen deze herfst'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-10-2023

Op 6 oktober 2023 was bij Museum JAN de aftrap van de campagne 'Amstelveen is om te smullen deze herfst' door de onthulling van drie culinaire kunstwerken. Dit zijn doorzichtige koffers met daarin culinaire composities. Een aantal Amstelveense chefs hebben deze gecreëerd, geïnspireerd door het werk van sieradenontwerper Ted Noten die een tentoonstelling in museum JAN.

Sinds 3 jaar promoten we via het platform Visit Amstelveen het aanbod op gebied van toerisme, recreatie en cultuur: het uitgaansaanbod van Amstelveen aan inwoners én bezoekers van Amstelveen. Dat doen we met 350 partners in de stad met als speerpunten: evenementen, natuur, cultuur, horeca, historie en shoppen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Op 6 oktober 2023 was bij Museum JAN de aftrap van de campagne 'Amstelveen is om te smullen deze herfst' door de onthulling van drie culinaire kunstwerken. Op de foto Adam Elzakalai (VVD) wethouder met de chefkoks en sieradenontwerper Ted Noten en naast hem staat Marieke Uildriks directeur van het museum achter de culinaire kunstwerken

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Stadspromotie en Economische Zaken: 'Amstelveen heeft meer smaken in huis dan je misschien zou verwachten. Je kunt in Amstelveen terecht voor heerlijke streekproducten van eigen bodem, maar ook voor lekkernijen uit verre windstreken. Met talloze smakelijke evenementen op de kalender is het najaar de uitgelezen kans om de culinaire pareltjes van Amstelveen te ontdekken. In oktober en november laat VisitAmstelveen de stad en de regio zien wat Amstelveen biedt op het gebied van eten en drinken: de restaurantweek ‘Smaken van Amstelveen’, het Diwali-festival, maar ook de bijzondere, ook Aziatische, winkels en restaurantjes in Amstelveen, De Bokkentocht, Pompoenen plukken in de Pluktuin.'

Bij de aftrap vertelden chefs van restaurants Aan de Poel, SAAM en Micaro hoe zij aan de slag zijn gegaan met deze culinair-kunstzinnige uitdaging.

Laat je dit najaar culinair verrassen in Amstelveen. Het is deze herfst culinair genieten in Amstelveen! Beleef een avondje fine dining in een toprestaurant of met bokbiertjes van Amstelveense bodem. Proef lokale specialiteiten, van kaas en chocola tot boerenyoghurt en geitenmelk. Maak een culinaire wereldreis langs toko’s voor curry en sushi. Van fingerfood tot fine dining: Amstelveen is al jaren steeds meer een hotspot voor foodies. Hier kun je een gastronomische topavond beleven in een sterrenrestaurant of je in exotische sferen wanen in een van de vele Japanse en Indiase toko’s.

De Smaken van Amstelveen. Fijnproevers reserveren een tafeltje bij een van de deelnemende restaurants tijdens het culinaire evenement De Smaken van Amstelveen, van donderdag 16 tot en met zondag 26 november 2023. Voor hartige hapjes breng je een bezoek aan het Indiase lichtjesfeest Diwali op 28 oktober. Heb je inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan? Ga shoppen bij een van de foodshops in Amstelveen om de perfecte Indiase dahl op tafel te zetten of je eigen sushi te rollen.

Website Visit Amstelveen. In oktober en november ontdek je welke culinaire pareltjes de stad allemaal in huis heeft. Hou je van lekker eten en drinken? Ga voor een overzicht van alle culinaire activiteiten in Amstelveen naar de website visitamstelveen.nl/culinair!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.