Bijgewerkt: 23 april 2024

Aftrap voor lessen over respect

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
26-09-2007

Stichting Dag van Respect gaf op 26 september 2007 in congrescentrum Amstelveen het startsein voor een lestraject over respect. Het lespakket is bestemd voorde groepen 7 en 8 van de basisschool. Centraal staan respect voor elkaar en de samenleving en voor natuur en milieu.

Het congres is bestemd voor leerkrachten en vormt de opmaat voor de tweede Dag van Respect die op 15 november 2007 gehouden wordt. Op die dag geven meer dan driehonderd betrokken bekende Nederlanders een gastles op basisscholen over respect.

Respect  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Diamantzaal van het Amstelveense Congrescentrum was bijna vol


Voorafgaand aan het congres wordt onder de naam 'Brain-box' de juniorenraad voor de Dag van Respect geïnstalleerd. Deze raad bestaat uit tien kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en vijf middelbare scholieren en geeft advies over de plannen voor de Dag van Respect. De kinderen presenteren ook een nieuwe website die moet uitgroeien tot de grootste 'respectplek' op internet.

Respect  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Mevrouw Corinne Bierman, directeur van de stichting met gesprekleider Ruben Maes


De leden van de Brainbox wonen ook het congres bij, waar ze het eerste exemplaar van het nieuwe lespakket mogen overhandigen. De Amstelveense burgemeester Jan van Zanen verrichte de opening van het congres en vertelde over het Amstelveense Jaar van Respect. Andere sprekers zijn de bekende judocoach Cor van der Geest en Ahmed Marcouch, voorzitter van stadsdeel Slotervaart.

Marcouch vertelde over zijn manier van omgaan met respect in het kader van veiligheid en onderwijs. Van der Geest gaat in op zijn ervaringen met respect in de sport. Het congres staat onder leiding van Ruben Maes. Leerkrachten konden vanmiddag tijdens diverse workshops inspiratie opdoen voor hun eigen lessen. Ze kunnen onder meer workshops bijwonen van rabbijn Awraham Soetendorp en het Nederlands Debat Instituut. Ook is er een creatieve theater-workshop. Soetendorp is voorzitter van de stichting Dag van Respect.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.