Bijgewerkt: 31 maart 2023

Air France en KLM: instapkaart op telefoon en PDA

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
09-03-2009

Vanaf morgen, 10 maart 2009 breiden Air France en KLM hun elektronische instapkaartservice uit. De luchtvaartmaatschappijen hebben de service geïntroduceerd op routes naar de meeste Europese en Franse bestemmingen. De elektronische instapkaart, die passagiers op een PDA of mobiele telefoon kunnen ontvangen, biedt hen een comfortabelere reiservaring.

Na een proefperiode van zes maanden op de route Parijs-Amsterdam-Parijs en na introductie op verschillende Franse bestemmingen vorige maand is de service nu gereed voor een geleidelijke uitrol in heel Europa. De elektronische instapkaart kan vanaf morgen worden gebruikt op vluchten van Parijs en Amsterdam naar de meeste Europese bestemmingen, behalve het Verenigd Koninkrijk.

pda Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Via een PDA of een smartphone kunnen de passagiers van Air France-KLM hun mobiele elektronische instapkaart toegestuurd krijgen


Klanten kunnen inchecken met hun PDA of smartphone — en ontvangen hierop hun instapkaart per e-mail of als een MMS of SMS. De instapkaart hoeft niet meer uitgeprint te worden. Het enige papieren document dat klanten nog steeds nodig hebben om te kunnen reizen is hun persoonlijke ID.

De elektronische (mobiele) instapkaart bevat alle informatie die aangegeven wordt op een gewone instapkaart, inclusief een unieke barcode. De barcode wordt gescand bij de gate en kan worden getoond bij de bagageafgiftepunten, de veiligheidscontrole, de lounges en de tax free shops van Amsterdam Airport Schiphol.

“Deze nieuwe service komt volledig tegemoet aan de wensen van onze klanten wat betreft snelheid en autonomie, en getuigt van het streven van Air France en KLM om innovatieve, nieuwe services te bieden,” aldus Patrick Roux, Senior Vice President Marketing Air France KLM.

“We streven ernaar om zo veel mogelijk passagiers een comfortabele en probleemloze reiservaring te bieden zonder onnodig ‘papierwerk’ zegt Martijn van der Zee, Vice President E-commerce Air France KLM.

PDA?

Een PDA, een Personal Digital Assistant is een klein draagbare computer, ook bekend als palmtop computer. PDA's hebben kleurenschermen en audio mogelijkheden, waardoor het mogelijk is om ze te gebruiken als mobiele telefoons (smartphones), web browsers, of draagbare mediaspelers. Veel PDA's hebben toegang tot het Internet, intranet of extranet via Wi-Fi of Wireless Wide-Area Networks (WWAN). PDA’s werken meestal met aanraakscherm technologieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.