Bijgewerkt: 3 juli 2022

Alerte buurtbewoner zorgt voor aanhouding inbrekers in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
11-04-2018

Een alerte buurtbewoner heeft op zondag 11 maart 2018 gezorgd dat de politie drie tieners op heterdaad kon aanhouden in Amstelveen. Teamchef Eric Aldewereld van de politie Amstelveen reikte voor deze hulp een pluim uit. De politie kreeg die zondagmorgen rond 00.50 uur een melding van een woninginbraak. De melder belde niet alleen met 112, hij observeerde ook de inbrekers en hield contact met de politie om de juiste positie van het trio door te geven, waarna de aanhoudingen volgden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De verzilverde 'Pluim', een compliment van de Politie Amsterdam-Amstelland


Teamchef Aldewereld: ‘Het oppakken van inbrekers kunnen we niet altijd alleen. We maken daarom dankbaar gebruik van burgers die ons bij de opsporing helpen. In dit soort gevallen mag men altijd het alarmnummer 112 bellen. We kunnen dan adequaat reageren,  zeker als de melder, zoals in dit geval, ons tijdens het aanrijden ook nog eens op de hoogte houdt. Degene aan wie wij de pluim hebben uitgereikt was die nacht voor ons van onschatbare waarde. Een aanhouding op heterdaad is voor ons zeer belangrijk. Het kost ons minder tijd om een zaak op te lossen en we kunnen vaak de gestolen voorwerpen direct terug geven aan de gedupeerde van een woninginbraak.’ Naast de buit nam de politie ook het inbrekerswerktuig in beslag en meldde de politie het voorval ook aan de gemeente voor een Last onder Dwangsom.

Per 1 januari 2018 heeft de gemeente Amstelveen de mogelijkheid om een last onder dwangsom op te leggen als de politie constateert dat personen herhaaldelijk inbrekerswerktuig bij zich heeft. Op deze wijze willen politie en gemeente inbrekers afschrikken en daarmee het aantal woninginbraken terugdringen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.