Bijgewerkt: 20 juni 2024

Algemeen pensioenfonds vanaf 1 januari 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
24-12-2015

Per 1 januari 2016 wordt het algemeen pensioenfonds geïntroduceerd. Dit fonds maakt een nieuwe bundeling van verschillende pensioenregelingen mogelijk. Hierdoor kunnen allerlei voordelen worden gerealiseerd in het belang van deelnemers, zoals het beperken van bestuurlijke lasten, vermogensbeheer- en uitvoeringskosten. De Eerste Kamer stemde met een zeer ruime meerderheid in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2015)

Jetta Klijnsma (PvdA) staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Staatssecretaris Klijnsma is blij met de brede steun: "Sociale partners krijgen hiermee de mogelijkheid om een pensioenregeling van hun werknemers op een nieuwe manier onder te brengen. Vooral middelgrote en kleinere pensioenfondsen kunnen, gezien hun beperkte omvang, profijt hebben van de voordelen die het algemeen pensioenfonds biedt.’’ Een algemeen pensioenfonds kan verschillende pensioenregelingen uitvoeren met gescheiden vermogens. Het bestuur is, net als in elk ander pensioenfonds, verantwoordelijk voor een evenwichtige belangenafweging van alle betrokken partijen.

Steeds meer pensioenfondsen zijn op zoek naar een groter collectief om zich bij aan te sluiten. In de afgelopen jaren is het aantal pensioenfondsen sterk gedaald. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt, dat er momenteel 329 pensioenfondsen zijn. Dat waren er in 1999 nog ruim duizend. De verwachting is, dat het aantal fondsen in de loop van 2016 verder daalt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.