Bijgewerkt: 9 december 2022

Alitalia en Air France-KLM starten een nieuw strategisch partnerschap

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
17-01-2009


Alitalia en Air France-KLM hebben een akkoord bereikt voor een een nieuw strategisch partnerschap, waarbij Air France-KLM een minderheidsbelang inneemt. Air France-KLM investeert ongeveer 323 miljoen euro in het partnerschap, waardoor Air France-KLM 25% belang kreeg in het nieuwe Alitalia.

De primaire doelstelling van het partnerschap is, om de best mogelijke dienst tussen Europa en de rest van de wereld voor alle klanten van Air France, Alitalia en KLM te leveren, dankzij een wereldwijd netwerk, opgebouwd rond een unieke combinatie van knooppunten (hubs) van Noord- naar Zuid-Europa .

Alitalia  Amstelveen
(Wikipedia - 2007)

Een Alitalia Airbus A321-112 (I-BIXK) landt op London Heathrow Airport


Alitalia, versterkt op de binnenlandse markt via de overname van Air One, zal een sleutelrol spelen in de internationale markten dankzij haar uitgebreide samenwerking met Air France-KLM. Het partnerschap tussen Alitalia en Air France-KLM zal worden gebaseerd op een multi-hub-strategie, tot op heden gericht op Parijs Charles de Gaulle Airport en Amsterdam Schiphol Airport en dat zal worden versterkt door de introductie van Rome Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport en Milaan Malpensa op gelijke basis.

Alitalia?

Alitalia - Compagnia Aerea Italiana SpA  is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Met hoofdzetel in Rome, opereert Alitalia met 24 nationale en 66 internationale bestemmingen. Alitalia is wereldwijd de 19e grootste luchtvaartmaatschappij voor passagiers, qua vloot omvang: 12 Airbus A319, 11 Airbus A320, 23 Airbus A321, 13 Boeing 767, 10 Boeing 777, 5 McDonnell Douglas MD-11 Cargo en 75 toestellen van McDonnell Douglas MD-80.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.