Bijgewerkt: 22 maart 2023

All Stars brengen voetbal naar Zuid-Afrika

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
27-11-2009

Met een speciale KLM-voetbal vertrokken vier leden van het All Star team van The HollandBelgium Bid vanochtend naar Zuid-Afrika. Ruud Gullit, Arthur Numan, Aron Winter en Pierre van Hooijdonk zullen daar deelnemen aan verschillende evenementen die de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het Wereldkampioenschap voetbal 2018/2022 organiseert. Een clinic voor schoolkinderen, georganiseerd door KLM als officieel partner van The HollandBelgium Bid, is er daar één van.

Voetbal Amstelveen
(Tekening Amstelveenweb.com - 2009)

KLM voetballer


De voetballers vinden het belangrijk dat het WK voetbal naar Nederland en België komt. “Dat is goed voor het sportieve klimaat en voor de sport”, aldus een enthousiaste Pierre van Hooijdonk. KLM wil talent stimuleren en ondersteunt daarvoor educatieve en sportieve activiteiten voor de jeugd.

Om The HollandBelgium Bid extra kracht bij te zetten, organiseert KLM op 3 december in Kaapstad een voetbalclinic die verzorgd wordt door leden van het All Star team. De clinic is bedoeld voor kinderen van twee scholen in Kaapstad. 

“In Kaapstad gaan we kinderen voetballes geven. Dat is leuk en spannend. Niet alleen voor de kinderen, ook voor ons,” vindt Ruud Gullit. “Het is heel inspirerend om te zien hoe organisaties zoals KLM zich inspannen voor de sport. Dat doet ons goed.”

Het All Star team van The HollandBelgium Bid kreeg vlak voor het vertrek een KLM-voetbal overhandigd. Die voetbal nemen ze mee naar Kaapstad. KLM verbindt mensen. Dat doet sport ook.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.