Bijgewerkt: 27 juni 2022

Alle Amstelveense basisscholen krijgen het boek 'Op zoek naar jou'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-11-2020

Alle basisscholen en bibliotheken in Amstelveen ontvangen deze week (46-2020) van de gemeente het boek 'Op zoek naar jou' geschreven door Syl van Duyn. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amstelveense inwoonster Nora Valk die als jong meisje in een Japans concentratiekamp zat. Het is een verhaal over moed en ontheemding, vriendschap, liefde en hoop.

Op 25 augustus 1945, tien dagen na de capitulatie van Japan, loopt de 15-jarige Neeltje het Jappenkamp van Ambarawa, op midden Java uit. Haar moeder is overleden en ze weet niet waar haar vader is. Ze heeft hem al drie jaar niet gezien en besluit naar hem op zoek te gaan. Onderweg ontmoet ze Thimo, die ook op zoek is naar zijn familie en die wel eens de liefde van haar leven kan zijn. Op zoek naar jou is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis, het leven van Nora Valk. Een verhaal over moed en ontheemd zijn, over vriendschap en het verlangen naar liefde, over niet opgeven en hoop.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Nora Valk en Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen met het autobiografische boek 'Op zoek naar jou'


Het plan was dat burgemeester Tjapko Poppens samen met mevrouw Nora Valk (1930) het eerste boek persoonlijk zouden overhandigen aan een basisschool. Dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Daarom bracht de burgemeester haar vandaag een bezoek om over haar verhaal te praten. Burgemeester Poppens: 'Op 15 augustus 2020 was het 75 jaar geleden dat de oorlog in Nederlands-Indië eindigde. Daarom is het boek dit jaar opnieuw uitgegeven. Het is belangrijk dat wij de verhalen over de oorlog blijven vertellen aan jongere generaties en daarmee onze historie levend houden. Ik hoop dat dit boek een mooi plekje krijgt in de (school)bibliotheek en dat veel kinderen dit bijzondere verhaal lezen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.