Bijgewerkt: 31 maart 2023

Alle partijen akkoord met omlegging Schiphol Rijk

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
02-12-2010

Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en Schiphol zijn definitief akkoord met het gestrekte tracé van de Omlegging Schiphol Rijk, ook wel de Boerenlandvariant genoemd.

Staatssecretaris Joop Atsma, van Infrastructuur en Milieu, zette op 29 november 2010 zijn handtekening onder de overeenkomst, waarin de voorwaarden zijn vastgelegd voor de aanleg van dit tracé. Met deze laatste instemming kan nu definitief verder gegaan worden met de bestemmingsplanprocedure voor het tracé.


Grotere kaart weergeven De Fokkerweg in Schiphol-Rijk

De Omlegging Schiphol-Rijk verbindt de nieuwe aansluitingen op de A4 met de Omlegging Aalsmeer-Uithoorn bij de Fokkerweg op Schiphol Rijk. De overeenkomst met o.a. het Rijk is bij dit tracé nodig omdat het tracé over het reserveringsgebied van de parallelle Kaagbaan loopt. In de overeenkomst is vastgelegd dat de weg wordt verlegd, indien het Rijk besluit alsnog de parallelle Kaagbaan aan te leggen.

Ontwerp Omlegging Schiphol-Rijk

Het nieuwe tracé begint bij de Aalsmeerderweg in de gemeente Haarlemmermeer. Dit weggedeelte loopt door het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. Vervolgens gaat de weg met een viaduct van 330 meter lang over de vrijliggende busbaan, de Kruisweg, het parkeerterrein bij Mitsubishi en de Beecheavenue heen. Ter hoogte van de Sikorskylaan komt de weg weer op maaiveldniveau. Uiteindelijk sluit de nieuwe weg weer aan op de Omlegging Aalsmeer-Uithoorn van de nieuwe N201.

N201+

De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het project wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn.

De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio. De omlegging Schiphol Rijk is het laatste deel van het N201+ programma waarover nog besluitvorming moest plaatsvinden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.