Bijgewerkt: 3 december 2021

Allerzielen 2019 op begraafplaats Zorgvlied

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Wikipedia
23-10-2019

In sommige christelijke denominaties volgt Allerzielen of de Herdenking van alle gelovigen die zijn vertrokken, dat wil zeggen van de zielen van alle gestorven christenen, na Allerheiligen. Op deze dag bidden katholieken in het bijzonder voor de doden. Allerheiligen, ook bekend als Allerheiligen, Hallowma's, het feest van alle heiligen, of de plechtigheid van alle heiligen is een christelijk feest ter ere van alle heiligen, bekend en onbekend. In het Westerse Christendom wordt het op 1 november gevierd door de rooms-katholieke kerk, de anglicaanse communie, de methodistenkerk, de Kerk van de Nazarener, de Lutherse kerk, de gereformeerde kerk en andere protestantse kerken.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2019)

Schilderij van William-Adolphe Bouguereau (1825-1905) - 'De dag van de doden' (1859). Hij was een Franse academische schilder. In zijn realistische genrestukken gebruikte hij mythologische thema's, waarbij hij moderne interpretaties maakte van klassieke onderwerpen


Op zondag 3 november 2019 om 14.00 uur is de traditionele Allerzielen viering in de aula van begraafplaats Zorgvlied. Voorganger Joris-Bosco Beijk leidt de oecumenische bijeenkomst. De overleden dierbaren van de aanwezigen herdenken we tijdens deze bijeenkomst met lichtsymboliek. Hierbij leest de voorganger de namen van overledenen voor tijdens het neerzetten van een kaarsje. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en inlopen kan vanaf 13.30 uur.

De bijeenkomst wordt ondersteund door het vocaal ensemble Casuquo die het requiem van Mozart ten gehore brengt. Na afloop is men in de gelegenheid om graven te bezoeken en wordt een kopje koffie of thee aangeboden in ’t Paviljoen. De bijeenkomst is gratis en aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: zorgvlied@amstelveen.nl. Graag vermelden met hoeveel personen u de Allerzielen viering wilt bijwonen.

Kaars opsteken voor een dierbare. Vanaf vrijdag 25 oktober starten de herdenkingsweken op Zorgvlied. In de periode rond Allerzielen kunnen belangstellenden op een speciale plek vlakbij de ingang en naast de Villa van Zorgvlied een kaarsje branden en een kaartje met een herinnering of groet schrijven voor hun overleden dierbare(n). Dit kan tot maandag 11 november 2019. Zorgvlied ligt aan de Amsteldijk 273 te Amsterdam en is in handen van de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS