Bijgewerkt: 4 december 2023

'Als Mustafa rijdt, gaat het goed'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-09-2011

De eerste schooldag is altijd weer spannend voor alle kinderen, leerkrachten en ouders. Ook voor de kinderen die met het leerlingenvervoer naar school gaan. Gaat het goed, is de bus er op tijd en welke chauffeur staat er voor de deur?

Een paar jaar geleden liep het de eerste weken van het nieuwe schooljaar niet helemaal goed. Daarom zit ik er als wethouder achteraan en ga ik geregeld mee om te kijken, hoe het in de praktijk gaat.

Raat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD) (r) bedankt chauffeur Mustafa voor de uitstekende rit


We besteden ieder jaar ruim € 600.000 aan het leerlingenvervoer en daarvoor mag je kwaliteit verwachten. Vanochtend stond chauffeur Mustafa om kwart over zeven voor de deur. We zouden zes kinderen wegbrengen naar de Van Detschool in Amsterdam, maar dat werden er uiteindelijk vier. Twee werden door de ouders zelf gebracht, omdat het de eerste schooldag was.

Mustafa had een nieuwe bus en heeft al jaren dezelfde rit. Veel ouders vinden dit belangrijk, kinderen weten zo waar ze aan toe zijn en dat geeft rust. Opvallend was, hoe dol ouders en kinderen op Mustafa zijn. 'Als Mustafa rijdt gaat het goed', zei één van de moeders enthousiast. Gelukkig verliep deze rit uitstekend. Ik hoop, dat dit ook voor de andere 29 ritten geldt. Als dat niet zo is, dan roepen ik ouders op om meteen aan de bel te trekken, zodat problemen snel aangepakt worden.

Om de veiligheid te verbeteren krijgen de busjes ook winterbanden, hiervoor investeert de gemeente samen met de vervoerder € 16.000. Mustafa was er blij mee en afgesproken, dat we van de winter nog eens met hem mee rijden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.