Bijgewerkt: 5 maart 2024

Amnestygroep Amstelveen stopt met zijn activiteiten

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnestygroep Amstelveen
06-01-2019

Amnestygroep Amstelveen bestond in december 2018 43 jaar en sommige van hun groepsleden draaiden al tientallen jaren mee. Toch hebben ze nu moeten besloten om ingaande 1 januari 2019 met hun activiteiten te stoppen. De groep is te klein en te kwetsbaar geworden. In de loop der jaren zijn er wel leden afgevallen, maar instroom van nieuwe leden bleef helaas uit. Zij geloven in de missie van Amnesty en vinden de bescherming van mensenrechten van vitaal belang, dus u begrijpt dat zij niet dan met pijn in het hart tot hun beslissing zijn gekomen.

Zij zullen uiteraard wel als privépersonen door blijven gaan om zich in te zetten voor het werk van Amnesty, maar niet meer als groep. Amnestygroep Amstelveen bedankt iedereen die zich in de afgelopen jaren samen met hun sterk heeft gemaakt voor Amnesty en zij hopen dat u net als zij op individuele basis daarmee door zult gaan. De website blijft nog in de lucht tot op 8 mei 2019 het abonnement afloopt. De informatie op de site wordt beperkt en wordt niet meer geactualiseerd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Mea van Tilburg en Loes Suèr, leden van Amnestygroep Amstelveen in de radiostudio, gedurende een interview op 27 maart 2009 tijdens de opening van het gezamenlijke gebouw van de Bibliotheek Middenhoven, de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) en de studio van de lokale omroep RTV-Amstelveen


Amnestygroep Amstelveen: Frances Baaij is sinds 1980 lid van de groep. Zij is penningmeester en zorgt voor de administratie van de brief-abonnees. Ineke van Gelderen is sinds 2002 lid van de groep. Anneke Thijsse is sedert 2007 lid van de groep.  Anneke beheert de DAF-China en verzorgt de inhoudelijke kant van de website. Loes Suèr is sinds 1987 actief in de groep. Zij verzorgt de brieven voor de brief-abonnees. Thuis heeft zij het materiaal van Amnesty om te verkopen: kaarten, kaarsen, T-shirts enz. Zij zorgt voor de contacten met de kerken binnen Amstelveen. Mea van Tilburg is sinds 1985 actief binnen de groep. Zij is contactpersoon van de groep. Dit betekent dat veel informatie over de jaarlijkse acties van Amnesty bij haar binnenkomt. Zij zorgt voor de coördinatie betreffende het goede verloop van het geheel. Tevens verzorgt zij de contacten met de pers, vrouwenorganisaties en gemeenteraadsleden. Ook verzorgt zij de DAF Zuid-Amerika.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.