Bijgewerkt: 5 juli 2022

Amstelland gemeenten in de aanval tegen schooluitval

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-07-2010

De afgelopen periode hebben de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel zich samen met scholen extra ingezet om schooluitval tegen te gaan. Middels een uitgebreide mailing zijn jongeren geïnformeerd over het belang van het behalen van een startkwalificatie en de betere kansen die dit biedt op de arbeidsmarkt.

Nog teveel jongeren verlaten school zonder startkwalificatie (mbo-diploma vanaf niveau 2, havo-diploma of vwo-diploma). Zij hebben hierdoor slechte perspectieven op de arbeidsmarkt. De Amstelland gemeenten vinden het behalen van een startkwalificatie belangrijk en stimuleren dit dan ook zoveel mogelijk.

Gemeenten en scholen slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat leerlingen een goede studiekeuze maken en doorstarten op het mbo. Open dagen en de onlangs verstuurde brief en folder, moedigen schoolverlaters van het VMBO aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven voor een vervolgopleiding.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.