Bijgewerkt: 3 december 2022

Amstelland is het waard om in te investeren

Nieuws -> Informatief

Bron: Beschermers Amstelland
21-06-2010

Tijdens de woensdag 16 juni 2010 gehouden Amstellandlunch werd het bedrijfsleven namens minister Verburg opgeroepen om haar bijdrage te leveren aan de investeringen en het beheer van het landschap in Amstelland.

Amstellandlunch  Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2010)

Gesprek in de polder


Ook deed de Minister een oproep aan de lokale overheden om sneller en actiever in te haken op de initiatieven die door Beschermers Amstelland als voorbeeldgebied zijn ontwikkeld. Het rijk heeft een miljoen euro klaar liggen voor Amstelland, maar dat geld komt alleen vrij als gemeente en provincie ook bereid zijn om hun steentje bij te dragen. Bedrijfsleven en overheid waren zeer goed vertegenwoordigd bij de lunch, die met veel succes voor de vierde keer door Beschermers Amstelland in Polder de Rondehoep werd georganiseerd.

Amstellandlunch  Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2010)

Kees van Tilburg, voorzitter van Stichting Beschermers Amstelland verwelkomt de gasten


Vertegenwoordigers van o.a. financiële instellingen, advocaten- en accountantskantoren en projectontwikkelaars, voornamelijk afkomstig van de Zuidas, maar ook de president directeur van Schiphol Jos Nijhuis hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om aan de Amstellandlunch deel te nemen.

Van overheidszijde waren o.a. aanwezig gedeputeerde Rob Meerhof, de burgemeester van Ouder Amstel, Mieke Blankers, de nieuwe wethouder van Amstelveen John Levie en stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar van stadsdeel Zuid. Minister Verburg, die op het allerlaatste moment verstek moest laten gaan, werd vertegenwoordigd door Directeur generaal Anita Wouters.

De oproep van de Minister aan het bedrijfsleven bleek niet aan dovemansoren gericht. Jonge vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, die naast de bestuurders van de bedrijven ook aanwezig waren, verklaarden zich bereid om actief mee te denken over het behoud door ontwikkeling van het zo unieke landschap van Amstelland.

Stichting Beschermers Amstelland heeft als doel het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch natuurgebied, waarin met respect voor landschap, natuur en cultuur kan worden geboerd en gerecreëerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.