Bijgewerkt: 27 februari 2024

Amstellanddag 2010 op zondag 6 juni

Nieuws -> Natuur

Bron: Beschermers Amstelland
26-05-2010

Uitnodiging aan alle burgers van Amsterdam en omgeving

Amstelland, de smaragd van Amsterdam en omstreken. Eén van de schatten van Amsterdam: rust en ruimte om de hoek. Het bestaat nog. Een schitterend groen veenweidegebied met de rivieren Amstel, de Waver en de Bullewijk als blauwe linten door dit weidse landschap. Iedere dag kunt u daar genieten van de historie, van de natuur, de weidevogels.

Op bijna 40 locaties staan we klaar om jong en oud te ontvangen. Vele agrarische bedrijven openen op deze dag hun erf en stallen voor u. Traditionele bedrijven, maar ook bedrijven met melkrobots. En als het even mee zit kunt u, net als in voorgaande jaren, getuige zijn van de geboorte van een kalf en van het wel en wee van een steenuilengezin. Al eens een hengstenhouderij of een stoeterij bezocht? Op 6 juni 2010 kan dat.

U kunt in de Middelpolder een stoomgemaal bezichtigen, in de Bovenkerkerpolder wijn proeven in de Amsteltuin en met imkers praten over het houden van bijen. U krijgt de gelegenheid om met een deskundige gids de prachtige begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel te bezoeken of (heel uniek) wandelend de indrukwekkende ruimte van Polder de Ronde Hoep te ervaren.

Ronde hoep  Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2009)

Uitzicht van de St. Urbanuskerk in Nes : de Amstel met de polder Ronde Hoep


Met dank aan de organisatie van Coherente in Ouderkerk aan de Amstel opent een groot aantal kunstenaars hun ateliers in Amstelland. U kunt de ateliers bezoeken of op een inspirerende plek het penseel zelf ter hand nemen. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te roeien op de Amstel met instructeurs van de Amstelgeuzen of de toren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel te beklimmen. Genieten van het fantastische uitzicht over Polder de Rondehoep en de Bovenkerkerpolder.

De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets. Dat is prima te doen vanuit de stad. Maar als u wat verder Amstelland in wil is het ook een idee om met het openbaar vervoer of met de auto naar het middelpunt van Amstelland te gaan in  Ouderkerk aan de Amstel op het Kampje is het centrale punt van deze Amstellanddag. Hier kunt u alle informatie over de Amstellanddag krijgen. Niet ver daar vandaan kunt u fietsen huren bij boerderij Polderzicht in Ouderkerk aan de Amstel. Wel even reserveren: 020-4964080.

Dagprogramma

10.00-10.45 uur feestelijke opening op de boerderij van Dick Andriessen, Ringdijk BP 9 (hoek Nesserlaan/Amsteldijk Zuid) tussen Amstelveen en Nes aan de Amstel. Jacqueline Cramer, oud-minister van VROM, zal de opening verrichten. De Concertina’s treden op in de boomgaard.

11.00–17.30 uur Activiteiten door heel Amstelland. Centraal informatiepunt wordt ingericht bij Amstelstroom aan de Kerkstraat op het Kampje in Ouderkerk aan de Amstel.

16.30–17.30 uur Afsluiting van de Amstellanddag in Amstelstroom, aan de Kerkstraat in Ouderkerk aan de Amstel met de uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de fotowedstrijd. Ga vooral naar onze website en breng als publieksjury uw stem uit op de foto die u het mooist vindt!.

Gebruik de Amstellanddag om kennis te maken met dit bijzondere landschap bij u om de hoek. Wij hopen u op 6 juni te mogen begroeten. Voor meer informatie kijk ook op www.beschermersamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.