Bijgewerkt: 29 maart 2024

Amstellandse Kinderjury kiest favoriete boek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
14-05-2012

De winnaar is bekend! De Amstellandse Kinderjury heeft haar favoriete boek gekozen. De 60-koppige jury had de moeilijke taak om een keuze te maken uit veel mooie, spannende en grappige boeken en zo uiteindelijk een Top 3 samen te stellen. Maar het is de juryleden gelukt.

Tijdens de finale afgelopen zaterdag in bibliotheek Westwijk, koos de Amstellandse Kinderjury Operatie Nieuwsflits van Mirjam Mous als winnaar. De juryleden hebben allemaal een mooie oorkonde voor haar ondertekend die later aan haar zal worden overhandigd.

Goverde Amstelveen
(Foto Andre Verweij - 2012)

Thijs Goverde vertelt verhalen over piraten in Westwijk


Kinderboekenschrijver Thijs Goverde zorgde die dag voor spanning en vertier als piraat met een oud zwaard dat nog van zijn opa is geweest. De kinderen vonden het prachtig en genoten van zijn verhalen. Tussen alle grapjes door vertelde hij veel interessante dingen over de piratengeschiedenis van verschillende landen en beantwoordde alle vragen van de aanwezigen.

De juryleden gingen met een oorkonde van de bibliotheek en handtekening van Thijs naar huis. Volgend jaar lezen we vast weer 30 mooie, spannende en grappige boeken! De Amstellandse Kinderjury is een jaarlijks evenement van de Bibliotheek Amstelland, waar kinderen tussen de 8 en 12 jaar zich voor kunnen opgeven.

De bibliotheek selecteert elk jaar 30 titels van Nederlandse schrijvers uit de shortlist van de landelijke Kinderjury. Alle juryleden lezen minimaal vijf boeken en komen drie keer samen, tussen februari en mei, om de boeken te introduceren, te boekdaten en een top drie te kiezen. Als afsluiting is er het eindfeest met de bekendmaking van de winnaar en een bekende kinderboekenschrijver als gast.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.