Bijgewerkt: 15 april 2024

Amsteltuin mag uitbreiden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-10-2007

De exploitant van de wijngaard Amsteltuin aan Langs de Akker 5 heeft de gemeente medewerking gevraagd voor de realisatie van twee gebouwen. De gebouwen zijn bedoeld voor productie en opslag en voor verblijf en ontvangst. B en W hebben op 23 oktober 2007 besloten toestemming te geven voor de start van de hiervoor benodigde vrijstellingsprocedure- meldt de Gemeente Amstelveen in een persbericht.

Druivenoogst Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Jan Schake (r) eigenaar van De Amsteltuin meet het suikergehalte van de net uitgeperste most, tijdens de eerste oogst op 6 oktober 2007. Het suikergehalte was een zeer goede 12 %


Door deze gebouwen kan het bedrijf bij de wijngaard meer recreatieve activiteiten ontplooien, bijvoorbeeld cursussen en workshops, excursies en kunstexposities. Een gebouw van ca. 70 m² is bedoeld voor productie en opslag en een gebouw van ca. 200 m² voor verblijf en ontvangstruimte.

Het bouwplan is strijdig met het geldende bestemmingsplan, daarom is een procedure op basis van artikel 19, lid 1 van de Wet Ruimtelijke Ordening (WRO) nodig. Deze procedure begint met een periode waarin omwonenden kunnen reageren op het bouwplan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.