Bijgewerkt: 24 juli 2024

Amstelveen Culinair krijgt tweede editie

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Amstelveen Culinair
09-07-2024

Afgelopen weekend op 6 juli 2024 was het zover: de eerste editie van Amstelveen Culinair aan de Poel. Het groene grasveld van Poeloever werd omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplek voor fijnproevers en levensgenieters. Zij konden genieten van een keur aan gerechten en zomerdranken van lokale horecazaken; van sushi tot tapas en van cocktails tot verrassende desserts.

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken: “We zijn heel positief over het nieuwe evenement Amstelveen Culinair en de grote opkomst. We gaan nu evalueren met de organisatie. Maar bij deze wil ik de Stichting Amstelveen Culinair, de deelnemende restaurants en de sponsors hartelijk bedanken. Wij staan open voor een samenwerking bij een tweede editie.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveen Culinair - 2024)

Het is druk op de Poeloever op zaterdag 6 juli 2024 tijdens de eerste Amstelveen Culinair feest

Op vrijdag was de aftrap met de Business Edition van Amstelveen Culinair. Dit was een mooie gelegenheid voor ondernemers om te netwerken. Veel bezoekers van Amstelveense en regionale organisaties en bedrijven genoten van heerlijk eten en drinken, goed gezelschap en gezellige muziek. Zaterdag was het nog even spannend of het kon doorgaan in verband met de wind. Maar de bezoekers lieten zich door het weer niet tegenhouden. Zo’n 1700 Amstelveners kwamen naar de Poeloever en konden genieten van een sfeervolle ambiance met live muziek van de band Jazz & Wine, heerlijke gerechten en vooral ook veel gezelligheid. Het bleef grotendeels droog en de zon liet zich zelfs zien. Voetballiefhebbers konden om 21.00 uur de wedstrijd van Oranje tegen Turkije op een groot scherm kijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Dennis Wiersema voorzitter van Amstelveen Culinair

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Voorzitter Dennis Wiersema gaf aan blij verrast te zijn met de positieve reacties van de bezoekers en de – gezien het slechte weer - hoge opkomst. ‘Je ziet dat veel mensen openstaan voor zo’n mooi culinair evenement. Dat is écht iets dat er in Amstelveen aan ontbrak.’ De komende weken zal de organisatie gebruiken om de eerste editie te evalueren en te bepalen of dit de start was voor een goede jaarlijkse traditie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.