Bijgewerkt: 2 december 2022

Amstelveen, KPN en Panta Rhei tegen graffiti

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-06-2013

Na de zomervakantie starten leerlingen van scholengemeenschap Panta Rhei met een groot anti-graffiti project in Amstelveen. In samenwerking met KPN en de gemeente voorzien zij vijf KPN-huisjes in Amstelveen Noord van een kunstwerk en zorgen zij gedurende drie jaar voor het onderhoud.

KPN zorgt ervoor, dat de kasten bij de start van het project ‘schoon’ zijn en stelt indien nodig, raamwerken beschikbaar voor de ontwerpen. De gemeente neemt de kosten op zich van de (overige) materialen voor het aanbrengen, herstel c.q. bijwerken van de kunstwerken. Om de kunstwerken te beschermen wordt in opdracht van de gemeente een anti graffiti-coating aangebracht.

panta Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Wethouder Herbert Raat (VVD) met het anti-graffiti team van Panta Rhei


Wethouder Herbert Raat (VVD):’Ik vind het geweldig, dat KPN en Panta Rhei meewerken aan dit proefproject. Ik ben ervan overtuigd, dat het er mooi gaat uitzien. Waar de kasten nu vaak een doorn in het oog van omwonenden zijn zien ze er straks bijzonder en kleurrijk uit. Ik hoop dat ook nutsvoorzieningen zien wat er in Amstelveen mogelijk is als je gezamenlijk de handen ineen slaat. Hun elektriciteitshuisjes kunnen namelijk ook wel een opknapbeurt gebruiken’.

Extra geld voor bestrijding graffiti

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor 2013 en 2014 50.000 extra beschikbaar gesteld voor de bestrijding van graffiti.  Intensieve schoonmaakrondes, het aanbrengen van graffiti werende coating, het verbeteren van de opsporing van graffitispuiters, een subsidiemaatregel voor particulieren en diverse maatregelen om graffiti te voorkomen moeten bijdragen aan een schonere stad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.