Bijgewerkt: 7 december 2022

Amstelveen adviseert VvE's en organisaties met gezamenlijke cv-ketel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-07-2021

Om Verenigingen van Eigenaren (VvE's) en maatschappelijke organisaties te helpen bij het besparen van energie biedt de gemeente Amstelveen gratis advies aan 10 VvE’s (en vijf maatschappelijke organisaties met een gezamenlijke cv-installatie. In 85% van de Nederlandse gebouwen is een besparing van minimaal 15% mogelijk door het verbeteren van de waterbalans in de cv-installatie (centrale verwarmingsketel). Dit wordt waterzijdig inregelen genoemd.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Er gaat nu nog veel energie verloren, omdat het warme water in de cv-installatie niet optimaal wordt verdeeld over de radiatoren. Om VvE’s en maatschappelijke organisaties te helpen met energiebesparing en de CO2-uitstoot omlaag te brengen helpt de gemeente met een gratis advies op maat.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


Daarbij zorgt het waterzijdig inregelen ook voor meer comfort en voorkomt het tikkende buizen. De maatregel is relatief eenvoudig uitvoerbaar en verdient zich binnen vier jaar weer terug. Het waterzijdig inregelen is sinds 1 maart 2020 wettelijk verplicht bij nieuwe cv-ketels en als er wordt overgeschakeld naar een andere warmtebron.

Een extern adviesbureau voert namens de gemeente het onderzoek uit naar de stookinstallatie, het leidingenwerk en het warmteafgiftesysteem op zoek naar verbeterpunten. Hierdoor krijgen de VvE’s en maatschappelijke organisaties inzicht in de mogelijke verduurzamingsmaatregelen en de terugverdientijd. Met het advies kunnen de deelnemers zelf het waterzijdig inregelen laten realiseren. Kijk voor de voorwaarden op de pagina Gratis energieadvies voor VvE's en maatschappelijke organisaties. Hier kunnen VvE’s en maatschappelijke organisaties zich ook aanmelden.

Het Servicepunt Energieadvies richt zich op:  • Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)

  • bewonersinitiatieven

  • maatschappelijke organisaties

  • kleine particuliere verhuurders


Dit servicepunt is niet bedoeld voor individuele woningeigenaren. Bent u een woningeigenaar, kijk dan voor meer informatie over het energiezuiniger maken van uw woning op de website van het Regionaal Energieloket.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.