Bijgewerkt: 2 maart 2024

Amstelveen begint met voorlichting over inbraakpreventie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2010

Inbraakpreventie geldt voor iedereen

De gemeente Amstelveen start deze week (41-2010) met extra voorlichting over inbraakpreventie. Met name tips en adviezen om inbraak en insluiping in de woning te voorkomen, krijgen de aandacht. Burgemeester Van Zanen is op vrijdag 15 oktober 2010 (tussen 10.00 en 11.00 uur) aanwezig op de markt in het Stadshart, waar gemeente en politie met een informatiekraam inbraakpreventie staan. Daar bestaat ook de mogelijkheid om een gratis veiligheidsscan voor een woning te winnen.

Burgemeester Van Zanen:”Woninginbraak komt helaas nog te vaak voor. Politie en justitie zetten extra capaciteit in om inbrekers te pakken. Zij kunnen dat niet alleen. De gemeente helpt mee met het verlenen van subsidie en het geven van voorlichting. Ook u kunt helpen om er voor te zorgen, dat het aantal woninginbraken afneemt. Bijvoorbeeld door het treffen van preventieve maatregelen zoals goed hang- en sluitwerk.”

Op 13 oktober 2010 verschijnt in het Amstelveens Weekblad een extra themapagina over veilig wonen. Inwoners kunnen op die pagina’s alles lezen over inbraakpreventie én meedoen aan een loterij om een gratis veiligheidsscan voor een woning te winnen. Door de bon die op themapagina staat uit te knippen en ingevuld in te leveren tussen 9.00 en 12.00 uur bij de informatiekraam op de markt op vrijdag 15 oktober.

Met het geven van extra voorlichting wil de gemeente bewoners faciliteren en hen stimuleren om veiligheidsmaatregelen te treffen aan hun woning. De gemeente Amstelveen richt zich op preventieve maatregelen, terwijl politie en justitie verantwoordelijk zijn voor de opsporing en vervolging van mogelijke daders. De voorlichting bestaat uit posters, foldermateriaal, een themapagina en informatie op internet. Meer informatie: www.amstelveen.nl/veilig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.