Bijgewerkt: 25 mei 2024

Amstelveen en Heineken voeren anti alcoholcampagne

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-06-2011

De gemeente Amstelveen en Heineken Nederland gaan in het weekend van 24/25 juni 2011 in de uitgaansgelegenheden van Amstelveen jongeren bewust maken van hun alcoholgebruik. De campagne Know the Signs is internationaal ontwikkeld en wordt voor de tweede keer in Nederland ingezet. Wethouder Koops gaat zaterdagavond met Heineken en de nieuwe gemeentelijke jongerenwerkers op pad.

bier Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Bier, bier en bier....


Know the Signs laat de gevaren van overmatig alcoholgebruik zien. Stereotype gedrag na het nuttigen van teveel alcohol wordt aangeduid met de Vechtjas, de Stumper, de Huilebalk, de Exhibitionist, de Slaapkop, de Flirt en de Handtastelijke. Speciaal getrainde teams van Heineken gaan vrijdag- en zaterdagnacht 24 en 25 juni vanaf 23 uur bezoekers van een aantal deelnemende cafés aanspreken door middel van een interactief kaartspel waarop deze zeven alter ego’s zijn afgebeeld.

Na Noordwijk is Amstelveen de tweede gemeente in Nederland die campagne voert. ChristenUnie-wethouder Jacqueline Koops, verantwoordelijk voor preventieve gezondheidszorg: “Heineken weet precies hoe de doelgroep jongeren op een ludieke wijze kan worden aangesproken op verantwoord alcoholgebruik. Samen met hen willen we de bewustwording verhogen.

Hoewel volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek het overmatige alcoholgebruik onder jongeren afneemt, neemt het aantal zogenaamde comazuipers juist enorm toe. Ik hoop dat deze campagne onze jongeren bewust maakt van het effect dat teveel alcohol op gezondheid en gedrag heeft.”

Michael Dickstein, manager Communicatie en Public Affairs van Heineken Nederland: “We zijn enthousiast om met de gemeente Amstelveen samen te werken. Amstelveen voert een actief beleid voor verantwoord omgaan met alcohol. Ook Heineken speelt al jaren een vooraanstaande rol bij dit onderwerp. Er is niets mis met een biertje, als je er op een normale manier van geniet. Deze boodschap willen we op een aansprekende manier met de Amstelveners delen.”

Andere maatregelen die de gemeente neemt zijn o.a. voorlichting aan middelbare scholieren over “Gezonde school en genotmiddelen” door de GGD. En in ruil voor het volgen van de cursus Alcohol en Verkeer van Brijder Verslavingszorg krijgen aankomende automobilisten een gratis rijbewijs van de gemeente, als zij binnen een jaar slagen voor hun rijexamen.

Zij hoeven dan geen leges te betalen. De cursus wordt dit najaar nog vier keer aangeboden in het raadhuis. Aanmelden kan direct bij de Brijderstichting via e-mailadres avc@brijder.nl. Honorering van aanmeldingen gebeurt onder het mom:’wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Kijk voor meer informatie over de voorlichtingscampagne alcoholgebruik op www.knowthesigns.com.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.